Смесица между фриволно облечени момичета в стил бунтарки и елегантни булки можаха да видят зрителите по време на седмицата на висшата мода в Рим.

Ливанският дизайнер Абед Махфуз представи романтични модели на невести в бяло и официални рокли в тюркоазени нюанси. Булки бе избрал за своята колекция пред италианската публика и италианският моделиер Фаусто Сарли. Той впечатли с изчистената линия и с необичайните акценти в роклите, предназначени за най-специалния ден в живота на всяка млада жена. Сарли допълни показаното и с тоалети на сякаш излезли току-що от спряло наблизо НЛО извънземни. Контрапункт на двамата демонстрира авангардният дизайнер Джани Сера.

Освободени като визия и поведение, неговите модели напълно съответстват на нагласите на немалко представителки на младото поколение, скандализиращи с външния си вид и с привидно безвкусните комбинации на цветове и материи. Визията на Сера обаче предизвика интереса на публиката с бунтарския имидж, лъхащ от всеки от представените на шоуто негови модели.

източник: БГНЕС