Асен подбираше жертвите си по едни и същи критерии, разправят трънчани. Десетината момичета, попаднали в лапите на изверга - педофил, за които се знае в малкото градче, имат едни и същи характерни черти. На възраст те са около 14-15 годишни девойчета, предпочитал ги да са с тъмни коси. Най-важното за мръсника било децата да нямат родители или пък "поне" бащите им да са тежко болни. Не е посегнал на момиче, "дето баща му може да го разчасти", поясняват хората. Така е било и с първата известна жертва на садиста - Гинка Петкова от трънския квартал "Баринци".
Педофилът отдавна бил хвърлил око на красивото тъмнокосо девойче, но му посегнал едва когато таткото на момичето бил покосен за втори път от инфаркт. Асен, който по това време карал такси из града, примамил ученичката под предлог да я откара до дома й, но вместо това, извергът закарал момичето на няколко километра извън града, където жестоко я изнасилил и се гаврил с нея в продължение на часове. А после оставил окървавената си жертва да се добере до Трън както може. "Гинчето се поболя, започна да линее, а трънчани вместо да линчуват педофила я осмиваха нея - била си го просела, щом като влязла в колата му - припомня си с днешна дата бивша съученичка на момичето.

"Съдиха го, що го съдиха, па после - нищо, а Гинка не можа да преживее ужаса - умря на 23-годишна възраст от рак", разплаква се младата жена.

Асен ухажвал дори гаджето на сина си. Според сина на педофила Иво момичетата заплашвали баща му, че ще разкажат в полицията, че са били брутално изнасилени от него и ако не им дадял пари, щели да съсипят и него, и наследника му. Иво Илиев настоява да се направи ревизия на делата на районната прокурорка Антова, за да се видело, че казва истината за тормоза, нанесен на баща му от децата в Дома в Трън. Съгражданите му обаче се чудят кога точно Иво се е сдобрил с татко си, след като двамата били в изострени отношения от времето, когато синът спипал родителя си да ухажва гаджето му.

снимка: БГНЕС