Звездите от "Мюзик айдъл" спасяват изоставени бебета. На 13 декември заедно с актьори от Модерен театър финалистите от досегашните издания на шоуто ще изнесат благотворителен концерт в помощ на Дома за медико-социални грижи "Света Параскева" в София. Той приютява пеленачета и деца до 3 години и в момента се нуждае от допълнителен специализиран персонал, уточниха организаторите на инициативата от "Движение на българските майки", "Вирджиния рекърдс" и "Модерен театър".

Акцията на милосърдието ще е в сградата на някогашния дом на Българо-съветската дружба. Кои актьори ще се включат в нея, засега остава изненада. Ясни са обаче имената на айдълите с широко сърце - Тома, Нора, Маги Джанаварова, Теодор Койчинов, Виктория, Деница и Русина.

За някои от тях това няма да е дебют в милосърдието. През уикенда победителят във втория "Мюзик айдъл" Тома и финалистката Нора Караиванова се пуснаха в благотворителен турнир по боулинг в Банско, организиран от фолкпевицата Мария в един от хотелите на мъжа й. Събраните средства отидоха в подкрепа на децата от дом "Надежда".