Ако трябва да изброим дебютантите в българската поп музика за последната година, ще бъде доста трудно. Липсата на качество за сметка на количество е доминиращо. В едно уютно кафене в центъра на София се срещаме с екс-айдъла Дамян Попов, който за последната година достигна до челни позиции в чартовете за БГ музика с не един сингъл и се превърна в едно от най-актуалните имена в медийно пространство. Ще разпитаме младия изпълнител за клюките, музиката и, разбира се, любовта... 

- Как започна денят ти? 

- Исках да хвърля телефона си, звъннаха ми твърде рано. После пих кафе и се залепих за комппютъра.  

- А къде остана сутрешният крос, наскоро колеги от сп. Блясък те засякоха рано сутринта на здравословна разходка с Йоана (Deep Zone)? 

- Тогава тя ме нави, аз съм голям мързел в това отношение.  

- Само приятелство ли ви свързва или има и още нещо..?

- О, много неща ни свързват. Важното е, че държа на нея и си я обичам.  

- Много жени има около теб. С Клавдия какво се случи след като я "гепи"? 

- За Клавдия сме си говорили и друг път. Явно съм нещо като "дупеман", защото и по нея се заглеждам доста отзад (смее се). Какво да се прави, като някоя жена е с добре оформени задни част, погледът ти просто се плъзга по тях. Иначе няма интимна връзка между нас, ние сме просто приятели, които се забавляват заедно.  

- Как продължава денят ти..... 

- Всеки ден е различен. Това е хубавото на нашата работа - че имаме свобода. Няма работно време. Е, понякога е много натоварено. Зад един проект от 3 минути обикновено има стотици часове работа - в студио, с композитори, аранжори, режисьори. Когато завършиш песента и видеото, се започва промотирането му. И през това време вече готвиш новите. А между другото, ходим и по участия. Но много харесвам всичко, с което се занимавам.

- За последната година имахме възможността да чуем Pop, Rock, R'n'B сингли, какво още ще чуем и видим?

- Нямам спирачки, но все пак гледам да се съобразявам с пазара максимално. Хубавото е, че това, което харесват хората, се харесва и на мен. "Гепи ме" набра много бързо скорост, излъчва се по няколко музикални телевизии, а в интернет има над 150 000-гледаемост. Преди няколко дни заснехме и лайф видео на песента с екипа на телевизия "Планета" по време на промоцията на Анелия, съвсем скоро ще имаме възможност да го видим. 

- Всички знаем колко близки сте с нея. Няма ли и тя да се включи в някоя твоя песен?

Със сигурност. Имаме нещо предвид, работим над това. Ние вече сме правили общи неща досега - пял съм вокали в нейни парчета. Всъщност, постоянно работим, защото основно си говорим за музика. Слушаме демо-парчета, съветваме се. Понякога се и караме, понеже всеки си има мнение. А можем ли да очакваме поп-фолк продукт от теб? Номиниран си от ФЕН ТВ? 

- Поп, поп-фолк, етно-поп, балкански  поп, къде е границата?

- Фен ТВ излъчва всички стилове музика, което е комплимент за всички зрители и музиканти. Не знам кой в България разделя стиловете - може би определени музикални редактори, набедени критици. Аз нямам скрупули по отношение на стилове. Ако ми се пее поп-фолк, ще пея. Правя музиката, която ми харесва, която се харесва и от хората. Благодаря на Фен ТВ и на гласувалите  за номинацията. Тя е за поп дебют. Не, че живеем за награди, но е толкова хубаво, когато усилията ни са оценени.

- Коя твоя колежка намираш за секси?

- Аксиния. Верен отговор, нали? Това е жената-секс.  

- Емануела също е име, с  което са те свързвали?

- Защото веднъж казах, че харесвам дупето й. Ама то си е така. Ако Аксиния си я представям като мръсница в леглото, за Емануела все още гадая. Има време, може съдбата скоро да ми се усмихне, знам ли..... 

- А до тогава има ли на кого да се усмихваш ти?

- На 23 не се притеснявам дали се будя сам или не. Бил съм влюбен, после не. За мен е важно, че имам приятели, за любовта все още само кроя планове.