105 897 лв. спечели Део за каузата само за една вечер и стана победител в третия сезон на VIP Brother. Близо 1 700 000 бяха събрани за благотворителност. Втора се класира Мария Гроздева. На шесто място завърши Петя Дикова. Пети остана Ицо Хазарта. Софи Маринова зае четвъртото място, а Тодор Славков - трето.

Валя Балканска, БТР и Еделина Кънева подкрепиха шоуто на Тодор Славков, режисирано от Андрей Слабаков на финала на VIP Brother 3. 120 лв. била пенсията на голямата народна певица, която тя дари за Тодор. Лили Иванова, мениджърът на Бербатов и Боян Радев се обявиха в подкрепа на Мария Гроздева в шоуто на финалистите във VIP Brother 3.

Лили Иванова дойде лично и изпълни 2 свои парчета на сцената на риалитито. В полза на Мария пари дари и Лиляна от Биг Брадър 3. Финалистите от Евровизия 2007 Елица и Стунджи подкрепиха Део в битката на звездите във VIP Brother. Те дариха 3000 лв. за каузата. Антония Първанова също дари своята депутатска заплата (около 2000 лв.) за Део. Мартин Захариев бе "продуцентът" на шоуто на русокосия симпатяга. Преди това Устата представи шоуто на Софи Маринова, подкрепена от Константин, Дачо и Лоренцо и - изненадващо - бившият мъж на певицата.

Софи обаче призова всичките й почитатели да гласуват за Мария Гроздева. Ицо Хазарта пък беше подкрепен от колегите си от Ъпсурт и дъщеричката си Аделина. Маргарита Хранова пя за Петя Дикова. Тя беше подкрепена и от ученици, които са печелили световни медали на състезания по математика и ученик-илюзионист на Астор.

Гранд финалът на VIP Brother 3 стартира в 16.00 ч. След дуетите отпадна Ивайла Бакалова. Тя не прие тежко своето излизане от Къщата и сподели на Ники Кънчев своята радост от това, че всичко е свършило. Журито на звездите и техните дуетни половинки е също звездно - Миро, Глория, Йорданка Христова и Камелия.