Талантливата актриса и певица ще бъде една от специалните музикални изненади на едно от най-бляскавите събития на годината - гала церемонията на  Best Model Of The World 2009, която за първи път се провежда в България на 11-ти декември в НДК.

Освен с музикалното си изпълнение и уникалното бюстие на Мy Lady, Деси ще блесне и с полиглотските си умения по време на динамичните телевизионни бек-стейдж включвания на шоуто. 115 от най-красивите модели на планетата, пристигнали от 75 държави, ще се борят за голямата титла и 25 телевизии от цял свят ще излъчват спектакъла благодарение на медийния партньор Нова Телевизия.

Г-н Силвестър Лолов освен официален лицензиант на конкурса е и режисьор на зрелищния спектакъл, в който ще участват още примата на българската музика Лили Иванова, Миро, ансамбъл Филип Кутев, група Вакали и голямата турската звезда Сибел Тюзюн.

Патрон на 22-то издание на международния конкурс е кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова.

По традиция световният конкурс Best Model Of The World има благотворителен характер и тази година застава зад благородната кауза на асоциациа „С лице към света". По време на впечатляващото шоу Деси Тенекеджиева ще изпълни песента "We can be", която е нова и оригинална версия на песен на Levitation.

Парчето прозвуча за първи път официално на 7-ми декември по време на Вечерта на нациите, когато участниците изнесоха пищен костюмен спектакъл. Песента е специален подарък за асоциация „С лице към света", създадена от Мария Бонева, която от години се е посветила на идеята да оказва помощ - медицинска, хирургическа и психологическа - на деца и млади хора с тежки лицеви малформации. Да бъдем повече  хора и да бъдем по-добри е основото послание на песента и тя изцяло съвпада с идеята на асоциацията.