Фолкдивата Галена и бащата на детето й Галин успяха да си навлекат гнева на хората от Велико Търново и влязоха в конфликт с местните природозащитници, научи "Шашаво".

Повод за разразилият се скандал е намерението на звездната двойка да построи шикозен палат на върха на великотърновския квартал "Картала", тъй като местността е средище на редки и защитени от закона животински и растителни видове.

По план къщата ще бъде с разгъната площ от 1974 кв.м., като в нея ще има цели 22 стаи, голяма веранда с барбекю и модерна фитнес зала, огромен озеленен двор и плувен басейн.

Бъдещият палат ще бъде фамилна собственост, като в изграждането и реализирането на проекта ще вземе участие и братът на Галин Анастасов - Кристиан.

Новината за бъдещия палат на върха на "Картала" обаче срещна яростна съпротива на местните природозащитници. От гражданския комитет "Велико Търново за гората" вече са сезирали прокуратурата, че част от къщата ще бъде построена в територия, защитена от международната екологична мрежа "Натура 2000".