Този уикенд във Велинград се състоя първото издание на лицензния конкурс "Мис СПА на Балканите". Той ще се провежда и в други държави, а финалът ще бъде у нас, където ще бъде излъчена най-красивата девойка на Балканите, заявиха целите си организаторите от RD Partners.

Победителка в родното издание на конкурса стана 19-годишната Марина Паунова, която е от Велинград. Журито единодушно се спря на екзотичната хубавица измежду 15 претендентки. На второ място се класира моделът на "Визаж" Паула Коленцова от Пловдив. Третото място получи секси миньончето Полина Атанасова. Домакин на конкурса "Мис СПА на Балканите" беше "Гранд хотел Велинград", а като водеща като истински професионалист се представи топ моделът Виктория Джумпарова. Модната проява събра ценители на родната хубост, бизнесмени и представители на местната власт.

Победителката Марина е първа година студентка в Стопанска академия "Димитър Ценов" в Свищов, където учи финанси. Участвайки в конкурса красивата къдрокоска направи и дебюта си на модния подиум. Тя призна, че на моделството не гледа толкова сериозно, но решила да участва в името на родния си град. "Не съм очаквала, че точно аз ще спечеля. Още повече, че конкурсите често са нагласени. Наистина ме изненадаха приятно", сподели миската, която стана и рекламно лице на СПА столицата на Балканите.

Девойката обаче не смята да набляга сериозно на моделската кариера, единствено би го правила за удоволствие. Сериозните й цели са насочени към финансите. "След като завърша висшето си образование се виждам като банкер", смело заяви фаворитката, която е зодия Везни.

След конкурса всички гости и участнички се събраха да празнуват в пиано бара на Гранд хотел Велинград - "Луиз", където с песни от репертоара на Лили Иванова и Георги Христов младата поп надежда Георги Дюлгеров очарова публиката. Той откри и конкурса с авторски парчета и кавъри.