Не Константин, а Пламен е най-дългата ми и изстрадана любов. Фолкдивата Райна /Терзийска/, която спечели "ВИП данс", е родена и израснала в Сандански. Нейна кръстница е петричката врачка баба Ванга. Райна е била манекенка в модна агенция „Интерсаунд". Стартира кариерата си като певица през 2000 г., когато след ожесточен кастинг подписва договор с най-голямата компания във фолка - "Пайнер".

По-късно покрай работата среща любовта на живота си Константин, с когото бяха заедно 6 години. В началото на 2009 г. се заговори за проблеми в звездната двойка, след което последва и раздяла. По време на танцувалното шоу пък амбициозната красива македонка като че ли заби стрелата на Амур в съотборника си Светльо, но двамата запазиха пълна дискретност за отношенията си.


- Признай, ревност ли беше причината за раздялата ви с певеца Константин?

- Ревност? Това не ми е присъщо, нищо че съм от Сандански. Аз съм принципен човек, не правя компромис със себе си. Причината е много лична, но в основата й стои различният поглед към живота, отношенията, любовта. Просто се разминахме в начина, по който възприемаме любовта.

- Забравя ли се първата любов?

- Първата любов винаги се помни. Беше краят на 1995 г. (2. 12. 1995). Бях на 15 и това продължи година и половина. Ако не беше казармата, нямаше да приключи така, но успях да дочакам само 6 месеца. Беше много силна любов. Но най-трудно преживях последвалата връзка, пак с момче от родния ми Сандански - най-дългата и изстрадана любов - Пламен. Бяхме заедно почти 6 години, но аз провалих нещата.

Бях твърде млада и неопитна, не осъзнавах, че това е щастието, докато не го изгубих. Хората са казали: "Грешките на младостта се дължат на липсата на опит, а на старостта - с неговия излишък". Така или иначе, тогава пътувах много заради записи, участия... и не след дълго се разделихме, но чувствата бяха толкова силни, че ни трябваха години да ги преодолеем. Това е човекът, който ме научи на любов, но го проумях след години. Лутах се и търсих себе си около година и половина и на 23 се влюбих много силно в Константин.

- Зрителите на "ВИП данс" видяха във ваше лице една много амбициозна и твърде сериозна дама, което се разминава с представата за разглезените и доста глуповати красавици на поп-фолка.

- Благодаря на родителите ми, че са ме възпитали в този дух да отстоявам себе си, да преследвам целите си, да вярвам и уважавам себе си, да бъда честна с хората, с които общувам. Те са ми дали основата, над която да надграждам. За 28-те ми години научих много за себе си и за света, разбира се. Преди да навърша пълнолетие родителите ми бяха доста строги. Имах вечерен час, който с всяка следваща година се увеличаваше с час. В 11-и клас стигна до 23:00 ч. Помня какво щастие беше за мен.

- Каква е Райна след "ВИП данс" - уморена, влюбена, щастлива?

- Откровено казано, съм малко тъжна. Липсва ми ужасно много. Пренесох там цялата си емоция и душа, и правех всичко с лекота. Това, което исках да кажа с думи за себе си, го направих чрез танците си. Казват, че начинът, по който се движиш, всъщност е твоята биография в движение...

- Кръстница ви е баба Ванга - защо?

- Причината е няколкото несполучливи бременности на майка ми. Била съм дългоочаквано дете. Ванга е заръчала да ме заченат в Сибир и да ме кръстят Райна. Tова е историята покрай името и кръстницата ми.

- Пророчицата предопредели ли по някакъв начин съдбата ви?

- Заръчала е да не сменям името си. Преди да стана певица не осъзнавах какво е имала предвид. Когато подписах с ‘'Пайнер'' през 2000 г., ми предложиха псевдоним Рая или Раиса, но аз категорично отказах.

- Кой ви откри за поп-фолка?

- Явих се на кастинг през 2000 г. и от 720 кандидати бях единствената, която подписа договор с фирмата. 7-8 месеца по-късно започнах записи. Вече почти 9 години работя успешно с най-силната музикална компания.

- Постоянно вървят някакви интриги между фолкпевиците, сменят мъжете си, злословят една срещу друга. Защо се мразите толкова?

- "Омраза" не е точната дума. Има, разбира се, конкуренция, но къде ли я няма, а и без нея не е интересно. Тя е полезна в случаите, когато е лоялна. Където има хубави жени, навсякъде има интриги и сплетни. Даже в поп-фолка като че ли се поизчистиха нещата в това отношение, защото ние свикнахме около нас да се пише и злослови непрекъснто и да ни поставят понякога в несъществуващи "скандали". Не можем да бъдем изненадани. Аз в това отношение нямам проблеми и досега не съм се карала с никого, може би защото и не общувам много с колегите си.

Просто ми е ясно, че там, където има някакво съревнование, от каквото и естество да е, няма шанс да бъде основано приятелство на стабилна основа. Освен това съм човек, който вярва във възможностите си и не надничам много в "чужия двор". Разбрала съм, че това само те спъва. Всеки следва своя си път по своя си начин.

- Обвиниха хора от шоубизнеса, че укриват доходите си и не плащат данъците си. Какъв е резултатът от проверката, която ви направиха?

- Данъчната проверка още не е приключила. Никога не съм парадирала с материалните си придобивки - първо, защото това не е начинът да изразя себе си, и второ, защото го намирам за проява на комплексарщина.

Учудих се, че толкова скоро след предишната проверка, пак съм обект на интерес на данъчните, но това не ме притеснява. Каквото е трябвало, съм го направила, и когато приключи, ще се убедите в думите ми. Смятам обаче, че с този шум се хвърля прах в очите на хората - проверяват, където всичко е ясно, а не където трябва.

- Студентка сте втори курс "Психология" в НБУ. Как се справяте с толкова много ангажименти?

- Не е лесно, но материята, която съм избрала, ми е много интересна и минава леко засега. Доволна съм.

- Каква ще бъде Райна след 20 години?

- Дано съм жива и здрава със здраво и сплотено семейство, в красива къщичка в полите на Витоша или Банкя, с голям двор, много зеленина и тичащи 3 деца. И 3 минипинчерчета в него. Разбира се, с най-близките хора в живота ми, усмихната и щастлива. Дай Боже!

източник: БЛИЦ