Бриaна: Правят си партита с парите ни!

- В предаването Горещо казахте, че сте дали 5000 лева на продуцентите си, а не сте получили нищо насреща. Ще ги съдите ли?

- Не става въпрос точно за съд. Адвокатът ми преговаря с тях да прекратим договора си по доброволен начин. Надявам се да ми върнат и парите.

- Разкажете повече за проблема...

- Много съм обидена! Търпях повече от една година да ме лъжат и да ми държат парите, но ми писна и затова си отворих устата. Миналата седмица имаше Коледно парти на фирмата. Аз и колежката Габриела, която също мотаят с много повече пари не бяхме поканени. Не съм нарушила нито една клауза в договора си до момента, а те са нарушили доста: трябва да ми уреждат по 4 участия месечно, но не се случва; трябва да си финансирам песни и клип, дадох пари - година и два месеца нямам нито една песен. Казват ми да чакам. Миналата седмица ме изгониха от офиса. Не направиха нищо, един пиар не публикуваха. В същото време не ми прекратяват договора.

- За какво са похарчени тези пари?

- Ами, ето - правят си партита, Виктор имаше рожден ден... Габриела също е дала много пари.

- Коя е най-продуцираната певица?

- В момента е Емануела. Например, хора звънят във фирмата и казват, че искат да поканят на участие Бриана. Жената, която урежда участията отговаря, че Бриана е заета, само Емануела е свободна. Защото тя взема по-висок хонорар и от нея лапат повече пари. А аз си седя вкъщи. Лъжат хората, че имам ангажименти.

- Пред Венета казахте, че за да пробият, някои певици правият и други неща... Означава ли, че Емануела спи с шефа?

- Дали с шефа или със сина му... Имаше снимки, публикуваха се... Тя си знае цената, която плаща.

- Какви са отношенията Ви с нея?

- Много се изписа, че съм отишла в Ара, защото съм приятелка с Емануела. Наистина бяхме много добри приятелки, но когато се запознахме тя не беше известна. Така че не е оказала влияние за моето приемане във фирмата. Явих се на два кастинга, одобриха ме и подписах договор. Казах, че искам да работя, да изкарвам пари, да имам някакво покритие. Не мога да отида някъде, да ме питат имам ли клип и аз да кажа „не". Излиза, че съм некадърница. Това се случва в България - на кадърните не им се дава възможност да се изявят. Успяват тези с парите и богатите любовници.

Габриела: Емануела седи в скута на Виктор!

- Какъв е проблемът при Вас?

- От една година съм в Ара. Имам общо 2 песни с 2 клипа, които са платени лично от мен, само 2 участия в 2 казина, от които съм взела по 180 лв.. Нямам абсолютно никаква реклама. Някои като лице на застрахователна компания.

- Колко пари дадохте?

- Близо 30 000 лева. Събрах парите от моят приятел и семейството ми. Искам да си прекъсна договора, защото моралът и достойнството ми струват много повече от някаква слава.

- Какво е Вашето обяснение?

- Вероятно защото си имам приятел, не ходя по безсмислените партита на Виктор, които той организира и не му сядам в скута, като някои други колежки в офиса. Мисля, че пея доста добре и съм го доказала с годините. 9 години пея в кръчма и не виждам абсолютно никаква причина да не работим, имайки предвид, че имам визията, гласа, парите и амбицията.

- Кои колежки визирате?

- Лично аз съм виждала отношение на Емануела към Виктор. До колкото знам там има някакви други „сладки" неща. Пайнер може и да е змиярник, но те предлагат реална конкуренция на певиците. Може би и там го има това - да си лягаш с еди кой си, но поне им дават шанс да успеят. Докато в Ара да си лягаш и да не си лягаш, славата е никаква! Ако отида в друга фирма, ще подпиша мениджърски, а не продуцентски договор.

Виктор Касъмов: Ще ги съдя и двете!

- Как ще коментирате изказванията на Бриана и Габриела?

- Ще ги съдя, защото с тези думи нарушават договорите си. Трябва да си ги прочетат. Това, което е трябвало, ние сме го свършили. Бриана, ако не знае, има записана песен, с уредени права от чужбина. Нашите адвокати ще се срещнат с изпълнителите и ще се види какъв е резултатът. Ние сме доказали какво правим - създавали сме и създаваме звезди! Човек трябва да има търпение, за да постигне успех. Да вярва в хората, които имат опит и са работили толкова години. Никой не сме излъгали досега. Правим бизнес, а не далавера. Става бавно и само тези, които имат търпение и са коректни, успяват. Знаем, че не сме изкарали пари от тези изпълнители, но това не значи, че не правим някои неща за тях. Даже много повече, отколкото сме поели като ангажимент.

- Вярно ли е, че Емануела е звезда, защото Ви „седи в скута"?

- Това е смешно. При нас няма такива глупости. Емануела повече от 2 години и половина е във фирмата. Първата година не й е било лесно на момичето. В момента е звезда, защото има търпение и работи правилно. Такива твърдения са абсурдни. Алисия също е звезда, Николина Чакардъкова, Володя Стоянов са звезди... Споменавам само една част от изпълнители, които са създадени от Ара. За какво говорим?! Пак ще ги посъветвам да си прочетат договорите и да видят какви ангажименти са поели, да не говорят глупости. Защото всяка една тяхна думичка е нещо, което не трябва да казват.

източник: slava.bg