Нова фотосесия на Юлия Юревич с еко рокля на дизайнера Евгени Петков ще представя България на международно модно изложение, което ще се проведе на 20 януари в Женева.

В големия форум Eco Chic, организиран от зелената организация Green To Greener, ще участват 43 дизайнера от всички краища на света, сред които супер известни имена като Рик Оуенс и Даян фон Фюстенберг.

Дизайнерът Евгени Петков създава булчинската рокля, вдъхновена от българския фолклор и изпълнена от 100% натурални материи, специално за женевския форум. Креативното плетиво е от натурална вълна, хастарът е от 100% лен, а изящната дантела е от екологичен памук от Германия.

Роклята-уникат ще бъде представена в ревю с участието на световни топмодели на 21 януари в Женева, заедно с творенията на останалите дизайнери. Организаторите са поканили създателя на роклята и Юлия Юревич като специални гости на изложението.

Като красива нимфа, излязла от някоя приказка и търсеща убежище в малкото останали зелени оазиси в градската среда, представя Юлия Юревич новата фотосесия. Снимките са реализирани в Градината на Националната художествена галерия и представят една изключително интересна концепция на дизайнера Евгени Петков и фотографа Ивомир Пешев, пише .

Тяхната идея е да съчетаят експресивния фолклорен елемент с асоциациативни препратки към други епохи и екзотични цивилизации. Ето защо гримът, който е дело на Аделина Цанева, е в азиатски стил, използван често от Джон Галиано. Прическата е дело на Полина Атанасова, която е треньор на Schwarzkopf professional и също е вдъхновена от азиатските страни.

Екипът спира избора си на Юлия Юревич, защото според тях тя е една от най-красивите носителки на титлата „Мис България" и перфектно се вписва в концепцията за представянето на роклята и на идеята им.

Снимка: Ивомир Пешев