Легендарният актьор Ал Пачино ще се завърне на Бродуей догодина по това време.

74-годишната звезда ще участва в новата пиеса на Дейвид Мамет "Китайска кукла", съобщава Контактмюзик.

Така двамата ще си сътрудничат отново,след като работиха заедно по възраждането на пиесата на Мамет "Гленгъри Глен Рос" и през 1983 г. в American Buffalo. Продуценти на новата пиеса ще бъдат Джефри Ричардс, Джери Франкел и Стив Тракслър, а режисьорка ще бъде Пам МакКинън, която спечели награда "Тони" миналата година за работата й в "Кой се страхува от Вирджиния Улф".

В "Китайска кукла" Пачино ще играе милиардер, който се кани да се оттегли в пенсия, но въпреки това последният му ден на работа е необичайно натоварен. В пиесата ще има само двама герои, вторият от които ще бъде неговият асистент.



Коментирайки новия си ангажимент, Пачино заяви: "Специален подарък е да дадеш началото на роля в театъра, особено написана от такъв прекрасен драматург, не съм правил това от много, много време". Той нарече героя си в пиесата "една от най-страховитите и предизвикателни роли, които са ми давали да изследвам на сцената".

Последната пиеса с двама герои на Мамет, "Анархистът" от 2012 г., претърпя провал в бокс офиса. Той обаче постигна значителни успехи в миналото, като е печелил награди Пулицър и номинации за Тони за "Гленгъри Глен Рос" от 1984 г. и Speed-The-Plow от 1988 г. Като сценарист Мамет е печелил номинации за Оскар за "Присъдата" от 1982 г. и "Да разлаем кучетата" от 1997 г. Ал Пачино пък е смятан за един от най-великите актьори на всички времена, пише БГНЕС.