Стартира кастингът за X Factor.

Не случайно екипът избра първият ден да бъде в столицата на Втората българска държава. За първи път в ролята си на водещи пред кандидатите застанаха Мария Игнатова и Алекс Раева.

Двете, освен че са не само  емоционално, но и професионално обвързани с музиката, разказаха за първи път вълнението, с което очакват да помогнат на участниците да продължат напред и да забравят притесненията си. 

Алекс призна, че за първи път отменя ежегодното си гмуркане и ще остави само своя приятел Дончо да практикува любимото им хоби в Индонезия.

Двете водещи дойдоха директно от своята последна за сезона почивка заради старта на X Factor.   

Богомил, който участва в първия сезон, дойде лично да подкрепи участниците по време на кастингите и си припомни вълнението от това да застанеш за първи път пред „изпитващите”. 

На първото прослушване се яви 24-годишна млада дама, която се върна специално от Манчестър, където живее, за кастинга. След като се е явявала на кастинг за X Factor в Англия, мечтата й да пее на голямата сцена я довежда отново в родината. 

Да промени за втори път правилата на X Factor – да си на минимум 16 години, се яви и 13-годишен талант, а друг кандидат бе придружен от баща си, който го подкрепяще през целия ден с полицейската си униформа. Имаше и дуети, и групи.

След Велико Търново кастингите за X Factor ще продължат във Варна (18 и 19 юли), Бургас (21 и 22 юли), Пловдив (24 и 25 юли) и София (26, 27, 28 и 29 юли).