До този момент тя бе една от холивудските изгряващи звезди, за които можеше да се каже, че са чисти като момина сълза.

Но със скорошната си постъпка Аманда Сейфрид сложи жесток кръст на своята благопристойност и отвори вратите за тъмната си страна. Това се случи в името на дългоочакваната биографична лента Lovelace. На скрийнове от филма Аманда позира по голи гърди. Признавайки, че първата й мисъл, подписвайки договора за филма, е била „това може да унищожи моята кариера“, звездата сега без притеснение заявява, че скандалните голи сцени са я накарали да се почувства освободена.

Във филма Аманда играе порно актрисата Линда Ловлейс (1949 – 2002). Режисьор на лентата е Роб Епстейн. Той е първият, който екранизира драматичния живот на звездата от филма "Дълбоко гърло" (1972).

Актьорският състав включва още Питър Сарсгаард като насилствения съпруг и мениджър Чък Тейнър, Джеймс Франко като младия Хю Хефнър, Шарън Стоун, Ерик Робъртс, популярният от "Ориндж каунти" Адам Броуди и звездата от "Сексът и градът" Сара Джесика Паркър.

Линда Ловлейс е родена в Ню Йорк в религиозно семейство, а детството й е белязано от множество трудности. Тя става известна с ролята си в "Дълбоко гърло", но по-късно е част от феминистка организация против порнографията.

По-късно обвинява първия си мъж в склоняване към проституция и че по негова вина е влязла в порно индустрията. Ловлейс умира на 22 април 2002 г. след тежка катастрофа, а съпругът й от сърдечен удар три месеца по-късно.

В последните си години тя е била щастливо омъжена за третия си съпруг. През живота си Линда също така преминава през проблеми със зависимостта от кокаина и алкохола, пише ''Блиц''.