Анджелина Джоли ще играе главната роля в продукцията на „Дисни" Maleficent - един нов прочит на класическата приказка "Спящата красавица", пише вестник "Лос Анджелис таймс".

За режисьор е сочен Тим Бъртън, който изгря с най-новия си филм, "Алиса в Страната на чудесата" - най-касовият филм на "Дисни" у нас.

В момента Бъртън работи по два нови проекта, премиерите на които са планирани чак за догодина.

Очаква се Maleficent да излезе на екран през 2013 г., което означава, че и Джоли, и Бъртън ще могат да приключат настоящите си филми и да се впуснат в приказното пътешествие.

В началото на миналата седмица "Дисни" нае Линда Улвъртън да напише сценария на Maleficent.

Противно на очакванията обаче историята няма да се развива на фона на необятно зелени пространства и чуруликащи птички, а ще бъде разказана през очите на Злата орисница. Филмът ще разкаже защо кралското семейство не я обича и защо тя не е поканена на бала.

Линда Улвъртън е автор на сценариите на "Красавицата и звяра", "Цар Лъв" и "Мулан", а с Бъртън работи по съвременния прочит на "Алиса в Страната на чудесата". След тези успехи киноманите в цял свят очакват с нетърпение на екрана да изгрее и Maleficent, още повече, че в него участие ще вземе любимката на киното Джоли.

В приказката Злата орисница предрича на новородената Аврора, че ще се убоде на вретено и ще спи в продължение на 100 години. Ще я събуди целувката на красив принц.

Говорителят на "Дисни" отказа да коментира каквото и да е по този проект. Компанията вече има в архива си анимационна версия на приказката - от 1959 г.

В момента Анджелина Джоли е във Венеция, където снима новия си филм The Tourist, в който партнира на Джони Деп. Догодина той отново ще зарадва почитателите на капитан Джак Спароу в четвъртата част на хитовата поредица.

Следващият й проект е втората част на анимацията "Кунг-фу панда", планирана да излезе по кината през 2011 г. В нея тя озвучава Тигрицата. След това звездата най-вероятно ще започне снимките по новата приказка, тъй като "Кунг-фу панда" е предпоследният й заявен ангажимент.

Освен това Джоли вече има опит с ролите на зли създания. В "Беулф" на режисьора Робърт Земекис тя беше жена влучего със златна кожа, която не се спря пред нищо, за да отмъсти за смъртта на сина си Грендел.

В "Александър" на Оливър Стоун Анджелина се превъплъти в майката на главния герой, отмъстителната Олимпия, която пък беше истинска вещица.