Въпреки пандемията Playmate Of The Year 2020 ще има, дори ще има и музикални трофеи в лицето на Мария Илиева и Анелия, които ще озвучат с хитовете си еротичния конкурс. Тон за песен ще дадат и група "Мастило".

Събитието е тази неделя, 13 декември, от 22:00 ч. По-рано тази седмица организаторите на събитието в България загатнаха, че 2021 г. ще дойде с изненади, които ще ознаменуват края на епохата „Плеймейт“, но ще отворят врата към нещо ново. Какво е то – ще стане ясно по време на дългоочакваната церемония.

Заради епидемиологичната обстановка и поради мерки за сигурност, церемонията ще бъде без публика, а финалът ще се излъчва безплатно и изцяло онлайн на playstar.bg и по Neterra.TV+.

Това е последният изобщо в историята конкурс Playmate of the Year, защото централата на легендарния бранд в Ню Йорк още през април тази година спря всички живи формати и хартиените си издания в целия свят. Той ще остане в историята и с факта, че за пръв път от 1956-а година насам в конкурса участва трансджендър.