Бившият мъж на фолк дивата Емилия - Красимир Георгиев, е сред топ трафикантите в канал за износ на крадени коли от България, пише "Всеки ден".

Информацията бе потвърдена от МВР, които от няколко месеца разработват мошеника.

Представящият се за митничар Краси от Свиленград изнудва автокрадците, които гледат по най-бързия начин да разкарат от България гепените коли. Георгиев действал в комбина с още 7 мъже, повечето от които са бивши митничари.

Според източниците ни групата е взимала "такса" за всяка кола, като тя варирала в зависимост от цената на луксозното возило. Като бивши работници на митницата, Краси и аверите му се познавали с всички свои колеги и знаели кога може да мине пратката с автомобилите. Изнасяни са предимно скъпи марки като "Мерцедес", "Ауди", "БМВ", които са продавани за над 70 000 лева.

Според полицаи, маршрутите са България-Турция към Арабския свят. В Близкия Изток най-лесно се продават крадените коли и вероятността за намирането им е най-малка, издават от подземния свят.

Красимир Георгиев стана известен в медийното пространство покрай брака си е певицата Емилия през 2004г., който продължи само 3 години. И до днес двамата мълчат за причината за развода им.

"Истината е, че накрая не се разбирахме за много неща. Някой път превръщахме малки проблеми в грандиозни. Но с него си обещахме двамата да не разкриваме защо пропадна бракът ни. Ще ви споделя, че с Красимир много се уважаваме, никога няма да кажа лоша приказка за него", заяви Емилия за бившия си мъж.

Вчера, потърсена за коментар, певицата заяви, че не го е чувала от няколко години. Блондинката нямала никаква представа с какво се занимава бившия й съпруг. "Той отдавна е затворена страница за мен", каза Емилия.

В Свиленград твърдят, че въпросният Красимир Георгиев никога не е бил митничар, но се представял за такъв, защото така му изнася. Според източници той има големи връзки и абсолютно всички му се отчитат, преди да минат ГКПП-то.

"Той изнася колите по най-бързия и без рисков начин. Автоджамбазите искат да са сигурни, че на границата няма да имат проблеми и поради тази причина предпочитат да му платят немалка сума, за да са сигурни, че никой няма да ги закача на митницата", издават запознати.

По-голяма част от въпросната "такса" остава за шефовете, а митничарите и другите хора на долу по веригата взимат дребни суми, разкри ченге. От МВР издадоха, че в момента тече разследване и Красимир Георгиев и другите от групата са заплашени със затвора, ако се докаже цялата информация, която имат полицаите.