Американският актьор Майкъл Медсън, който пристигна в София, макар и само за уикенд, за да се включи в снимките към БГ версията на „Бързи и яростни” - „Бензин”, е копие на бащата на Асен Блатечки.

„Приликата е потресаваща. Във филма той играе именно баща на моя герой, което дойде някак логично, предвид това. Всичко е като сбъдната мечта”, обясни пред Нова родният актьор, за който „Бензин” служи и като режисьорски дебют.

Сцените с холивудската звезда от „Глутница кучета“, „Дони Браско“ и „Кил Бил“ бяха заснети през ноември, а в края на миналата седмица екипът на Блатечки официално приключи работата по филма на терен.

„Последните кадри, които снимахме, представят диалог. Предния ден работихме до полунощ и правихме каскади. Със сигурност ще ми липсва като изживяване заснемането на „Бензин”, призна Блатечки.

Във филма си той използва над 40 тунинговани класически и състезателни коли, като изпълнява сам дори най-опасните каскади.


„Имахме професионалист, но ако мога сам, винаги го правя”, категоричен е актьорът, който привлече за „Бензин” и друга чуждестранна звезда – фронтмена на Godsmack Съли Ерна. За ролята Блатечки го оферира по скайп, а сцените с него бяха заснети край нос Калиакра дни преди концерта му в НДК. За ролята на музиканта не се знае много, но е известно, че ще се забърка в приключения с фатална красавица във финала на филма. Какви ще бъдат те, както и как изглежда връзката баща-син, погледната през призмата на Медсън и Блатечки, ще разберем на 19 май, за когато е заложена премиерата на „Бензин”. „Има много екшън и любов. За да съм по-точен – екшънът е вследствие на любовта”, загатва Асен.

Той дели режисьорския пулт с половинката си Катерина Горанова, а колко бензин имат в кръвта тази пролет ще проверят и останалите попълнения на каста - Калин Врачански, Пламен Манасиев и Снежана Макавеева.