Ако си мислите, че знаете всичко за Азис - грешите! До днес не знаехте дори истинското му име!

Кралят на поп фолка не се казва Васил Троянов Боянов - неговото истинско име е Станислав. Изпълнителят на мегахита "Хабиби" призна това сензационно в ефира на първата българска онлайн телевизия ПИК TV. Азис гостува в съботния светски блок и проговори за семейните си тайни.

Часове след раждането му на 7 март 1978 г., майката на певеца, Гергина, на своя глава и прескачайки последната дума на мъжа си Троян, записала бебето в акта му за раждане с името Станислав.

"Първото ми име всъщност е Станислав. Майка ме родила, след което татко хванал влака от София за Сливен. Много е държал той да избере името, но майка искала да ме кръсти с някакво по-съвременно име. Затова решила да съм Станислав - между баба ми Станка от Костинброд и баба Славка, на татко майката. Татко отишъл и под прозореца се провикнал да пита как се казвам, нали е балканджия... "Трояне, аз го кръстих вече - Станислав е!", казала майка. А баща ми като полудял, почнал да я псува: "Кой е тоя Станислав? Някой любовник ли? Не може така! Ще се казва Васил - на дядо си!", подвигна завесата на тази своя тайна Азис в ефира на ПИК TV.

Фолк звездата разказа и друга любопитна история за връзката му с Бог. Още преди да стане известен, едва 19-годишен, непозната жена се свързала с него. Заедно със семейството си Азис вече бил записал първите си песни на набожна тематика.

"Бяхме си отпечатили и постери на обложката на албума. Него дъщеричката на тази жена била закачила на стената в стаята си. Една нощ, Господ събудил майката и я накарал да застане под постера. И тогава чула от Бог послание, което трябвало да ми предаде. То гласи:

"В ден на напаст, ти ще ме призовеш, аз ще те спася и ти ще ме прославиш!". Ненапразно е тази моя слава, тази популярност, която до ден-днешен не е застивала, с милиметри дори не е спаднала... Това е Божа работа! Аз съм избран от Господ за мисия, още не знам каква, но тя ще бъде много важна за него!", казва още поп фолк Кралят.