На музиката на Азис очевидно всички възрасти са покорни – да слуша фолк краля на България в Измир на крака отиде 80-годишна бабка.

Певецът се снима с нея и публикува кадъра в социалната мрежа. „Измир – град, който ще помня винаги с любов! Възрастната жена беше дошла да ме види на живо! Хора, цветя, усмивки и сълзи в техните очи, и в моите“, зарадва се той и веднага сподели емоциите си с приятели.

Изявата му в един от най-големите градове в южната ни съседка предизвика истинска истерия – тълпи се стекоха в най-големия клуб в града "Бердуш". Според запознати в страната на баклавата Азис вече е боготворен повече от местните звезди Таркан и Мустафа Сандал.

След изпълненията приятната умора на раздаващ се докрай труженик налегна Азис.

„Ето така изглеждам след три от най-успешните ми концерта в Турция. Не ме е срам от тази снимка! Почернял, подпухнал, изморен и мърляв. Спи ми се, яде ми се, (а не трябва).Топло ми е, тясно ми е, нервно ми е. Но знаете ли? Усещането,че си направил толкова много хора щастливи с музиката си ти дава криле и се чувстваш щастлив и успешен! Обичам ви мили хора, макар и размазан от полети, хотели и куфари. Прибрах се, за да събера багажа и тръгна съвсем скоро отново!“, обясни се той на феновете си във „Фейсбук“.

През последната година Костинбродския славей е сред най-оборотните изпълнители в Турция. Пред клубовете го посрещат километрични опашки, а отношението на организаторите към него е като към световна рокзвезда - ескортират го до съответния град с хеликоптер или тузарска лимузина. Азис е и първият БГ артист, дал едночасово интервю в праймтайма на CNN на Босфора.

„Тези хора обожават пеещите, можещите и са пристрастени към всичко, свързано с музиката“, сподели преди време той.

Тези дни той също така сподели, че усеща, че е избран от Бог за свещена мисия, чийто смисъл все още не може да формулира, но усеща, че земният му път е свързан с важни дела. До този изводи стигнал преди да стартира фолк кариерата си, когато издал със семейството си албум с религиозни песни. Към диска бил отпечатан и плакат с лика му. Скоро след това с 19-годишния младеж се свързала непозната жена и му споделила, че Господ я събудил посред нощ, за да му предаде послание.

„То гласи: „В ден на напаст ти ще ме призовеш, аз ще те спася и ти ще ме прославиш!”, казала тя. „Ненапразно е тази моя слава, тази популярност, която до ден-днешен не е застивала, с милиметри дори не е спаднала. Това е Божа работа!”, коментира изпълнителят на хита „Хабиби”.