Азис е сред най-яростните защитници на попфолка и използва всеки удобен случай, за да контрира на нападките. Фолк кралят недоумява как може да има интелектуалци и културтрегери, които все още мразят и хулят най-слушаната българска музика.

Пред ''24 часа'' Азис отбелязва, че чалгата съществува и в песните на английски.

''Чалгата е нещо, което масово се приема и интелектуалците масово отхвърлят. Да не мислите, че Риана и Бионсе не ги нападат в чужбина? Ха! Естествено, че една гола Бионсе вади очите на интелектуалците. Ей сега излезе пак по гащи! Наистина ли не виждате прилика между Бионсе и някои от нашите чалга певици? Косите са еднакви, гримът, дрехите са еднакви, дизайнерите са еднакви. Един стил имат, само че техните са по-дебели от нашите'', най-отговорно заявява Азис.

Той категорично не е съгласен с твърдението, че чалгата е западнала, както се говори в някои ''интелектуални'' кръгове, цитира kliuki.bg.

''Това не е вярно, разбира се. Търсенето е огромно, постоянно диджеите въртят моята музика'', хвали се култовата чалга звезда, която в момента работи над поредния си хит. Очаква се той да е факт много скоро.