Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов преминава медицински прегледи във Фулъм, след което ще подпише своя договор с клуба.

Информацията бе потвърдена от мениджъра на "котиджърс" Мартин Йол, който взе Берба преди години в Тотнъм.

Все още не е ясно за какъв срок ще бъде контракта, като според някои медии на Острова заплатата на българина създава затруднения на Фулъм заради структурата на възнагражденията, действаща в клуба.

Счита се, че в този момент най-много на "Крейвън Котидж" получава вратарят Марк Шварцер - 45 000 паунда.

Във Фулъм са готови да направят Бербатов най-високоплатения си играч, но въпреки това лондончани не могат да му предоставят това, което получава на "Олд Трафорд".

Поради тази причина в клуба обмисляли вариант за това да вземат Бербатов под наем за един сезон, през който Манчестър Юнайтед да плаща остатъка от неговата заплата.

Според друга информация транферът ще е постоянен, като Митко ще получава значително по-ниска заплата - 60 000 паунда седмично, но "червените дяволи" ще платят два милиона от получена трансферна сума директно на българина.

Само през последните 24 часа Бербатов бе считан за сигурно ново попълнение първо на Фиорентина, а след това и на шампиона на Италия Ювентус. Българинът обаче предпочете да продължи кариерата си в Премиър лийг и прие късната оферта на Фулъм.

"Бербатов приключва с медицинските тестове и ако всичко е наред, той ще бъде наш играч. Много клубове се интересуваха от него, но ние успяхме да го вземем при нас. През цялото време той беше в моя списък. Опитах се да направя нещо по този въпрос преди няколко месеца, но не се получи. Сега се върнах с ново предложение и това бе точният момент за него да вземе своето решение", каза Мартин Йол пред официалния сайт на Фулъм.