Манчестър Юнайтед и Бенфика сътворяват поредното голово шоу на "Олд Трафорд" през този сезон, след като за 61 минути игра резултатът е 2:2.

Домакините успяха да обърнат резултата и да поведат с 2:1 след час игра, след като Дарън Флетчър оформи пълния обрат с гол отблизо в 59-ата минута. Шотландецът нахлу в наказателното поле и завърши пас на Нани. Само минута по-късно обаче португалците се възползваха от грешка в отбраната на домакините и отново възстановиха равенството.

Българинът Димитър Бербатов прекъсна головата си "суша" в Шампионската лига и вкара първия си гол в турнира от три години насам, за да изравни резултата при 1:1.

Бенфика изненадващо откри още в 3-ата минута на срещата на "Олд Трафорд". Голът бе дело на бранителя на "червените дяволи" Фил Джоунс, който заби топката в мрежата на Давид де Хеа от съвсем близо, след като футболист на португалците бе изведен в наказателното поле на домакините и центрира остро във вратарското поле. Гостите направиха показна контраатака по десния фланг, която изведе Аксел Витцел зад защитата на домакините. Той центрира остро пред вратата на Де Хеа, където, изненадан от рикошет в крака на Рио Фърдинанд, Фил Джоунс прати топката в собствената си мрежа.

В тези първи минути гостите можеха да вкарат и втори гол, но намеса на Де Хеа и неточен удар на Аймар не позволиха резултатът да набъбне в полза на лисабонските "орли". Постепенно домакините изравниха играта и започнаха да създават положения пред вратата на Артур. Именно при едно от тях Димитър Бербатов се разписа за 1:1, вкарвайки първия си гол в Шампионската лига от септември 2008 година. Той бе открит от Луиш Нани в наказателното поле на португалците и с глава прониза Артур за 1:1. Телевизионните повторения показаха, че нашият сънародник е бил в засада при центрирането, но съдиите не отчетоха това.

До края на полувремето и двата тима можеха да вкарат гол, но Ашли Йънг и Аймар пропуснаха пред двете врати. След почивката срещата продължи да бъде изключително открита и неслучайно зрителите видяха по още един гол във всяка врата. Сериозният натиск на Манчестър Юнайтед в началните минути на втората част доведе до попадение на Дарън Флетчър. Шотландецът бе открит от Нани в наказателното поле и макар Артур да спаси първия му удар, топката се върна при него и от непосредствена близост той направи 2:1.

За пореден път през този сезон обаче Манчестър Юнайтед доказа, че е лабилен в защита и само минута след гола на Флетчър възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън пуснаха такъв и в своята врата. Гостите се възползваха от неумела игра на Рио Фърдинанд, който не изчисти добре топката от краката на Бруно Сесар и това позволи на Аймар да разстреля Де Хеа за 2:2.

Източник: