Капитанът на руския футболен отбор "Терек (Грозни) Благой Георгиев се похвали, че се чувства безкрайно щастлив да гледа как неговите две жени израстват всяка секунда пред очите му.

Двете жени - това са половинката му - бившата гимнастичка Христина Витанова, и малката им дъщеричка, която е на годинка и половина, пише БЛИЦ.

На въпрос на "Супер 19" как Христина се справя като майка, а той - като баща, Благо отговаря: "Това е прекрасно задължение и ме прави изключително щастлив и полезен. При всяка свободна минута оставам насаме с дъщеря ми и й говоря неща, които мисля, че остават някъде в подсъзнанието й и един ден ще са й от полза.

Христина й пее красиви детски песни на български и на руски език. Мен не ме бива в пеенето, но й шепна много красиви бащински думи. Христина се справя страхотно!"

По всичко личи, че Благо вече напълно е забравил фолк певицата Лияна, заради която заряза бременната Христина и живя известно време с нея в Грозни.

Той нарече долнопробна клюката, че щял да влиза в манастир, за да се пречисти. "За да си монах, трябва да се откажеш от всичко земно, а истина е, че още много земни дела чакат да бъдат свършени, много мачове да бъдат изиграни", обяснява футболистът.

През последните години той изгради два параклиса. Първият е в Суходол, а другият в Горна баня.