Босът на Лукойл Валентин Златев избра концерта на Жан Мишел Жар вместо сватбата на Николета Лозанова и Валери Божинов, която се състоя в собствения му хотел в Правец.

Златев бе забелязан да слиза от лъскава лимузина пред новата зала Арена Армеец половин час преди началото на фантастичното шоу на гениалния французин.

Той се настани във VIP ложата и бурно аплодира близо 180-минутния спектакъл на бащата на електронната музика.

Жан Мишел Жар превърна Арена Армеец в тяло от друга галактика. Залата, между впрочем, има супер акустика и задоволи дори най- капризния меломански слух. Французинът свири на лазарната си арфа, демонстрира невероятно темпо за годините си край пултовете на сякаш извънземните си синтезатори и изкара най-големите хитове от дългата си кариера, сред които "Magnetic Fields", "Equinox", "Oxigen" и "Rendez-Vous", пише podtepeto.com.

*Сватбата на Николета и Валери (Снимка: Жоро Неделчев)

Още в началото той припомни, че е получил силна подкрепа от България при появата на революционния за времето си албум Оксижен:

"Благодаря ви за това. Бях изумен, че подкрепата идва от страна зад Желязната завеса", каза Жан.

И посвети шоуто си на Генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Музикантът и българката се познават от общата си работа в организацията. Той я определи като впечатляваща дама. После обяви, че един цент от всеки продаден билет за негов концерт ще отива за образование и призова всички световни артисти и издатели на вестници да последват примера му.

Над 12 хиляди в Арена Армеец изкараха Жан Мишел Жар няколко пъти на бис, а той обеща, че ще се върне.