Валери Божинов наруши медийното си мълчание и сензационно проговори за всички скандали около него. В интервю за вестник Шоу футболистът за първи път направи откровени признания. Божинов разкри истината около слуховете за развода му с Николета, като отговори безкомпромисно на подвеждащите въпроси:

- Ти все още си женен все пак?!
- Не, не съм.

- Какво искаш да кажеш? Че разводът с Николета Лозанова вече е факт?
- Да, има развод. Не на 100, на 1000 процента. Аз никога не съм бил женен за нея истински.

- Как така?
- Не в буквалния смисъл, разбира се. За мен подписи, сватби, тези неща са един фалш.

От думите му излиза, че и до ден днешен той не е подавал молба за развод. Такава черно на бяло липса.

По повод слуховете, че е останал без луксозния си „Мерцедес” след като е спрял да плаща лизинговите вноски по него, той обяснява така: „Никога не съм си купувал кола на лизинг, защото мога да си позволя да си ги купя кеш. Имам приятел в България, който търгува с автомобили от Германия. И когато реша да си купя нова кола, му давам старата и доплащам за новата”.



Истината обаче е друга. Божинов кара Мерцедеса си около три месеца в година само когато е в България, само тогава плаща каско. През останалото време колата е при въпросния негов приятел. А причината да я кара в България е, че колата му няма застраховка каско. А няма, защото няма пари да я плаща. Каското струва 30 000 на година. Сума която Божинов иска да си спести. Като се върне у нас сяда зад волана на Мерцедеса, колкото да демонстрира пред бръмчалките, че е голям баровец. Голям, голям, колко да е голям? Точно толкова колкото да не може да си плати застраховката. В интервюто обаче Божинов спестява тази информация. В момента той кара шест годишно „Ауди А3”, което не е негово, а служебен автомобил даден му от „Партизан”.

„Преди броени дни дъщеря ти имаше рожден ден, празнувано с детско парти, но за първа година теб те нямаше. Защо?”, гласи следващ въпрос на „Шоу”. Божинов отговаря, че все пак е футболист, мачовете в Сърбия били в цикъл сряда-събота, а рождения ден на Никол се падал в петък и за това колкото и да искал няма как да дойде. За сметка на това купил як подарък на Никол - детска кола „Мерцедес” S класа. Николета пък му се накарала по телефона защо не бил дошъл на партито, за да плати сметката. Божинов не отишъл, защото нямал пари да плати детското парти.

Футболистът завърши интервюто като разкри колко добре се чувства с новата си приятелка. "Жени винаги е имало и ще има, но сега имам други цели и намерения пред себе си, искам спокойствие. Какви ли неща не се изписаха за мен, какво ли не се изговори. Аз не живея за славата и какво ще напишете за мен във вестниците. За мен е важно, че хората ме уважават. С приятелката ми се чувствам спокойно, в Белград се чувствам добре, сигурно тук ще си остана."

Източник: hotarena.net, сн.: Фейсбук, заглавна сн. Булфото