Нападателят на националния ни отбор по футбол Валери Божинов е оптимист за предстоящото домакинство на Малта от световните квалификации.

България посреща соченият за аутсайдер в групата тим на 22 март от 18:00 часа пред празни трибуни на Националния стадион "Васил Левски".

„Обещавам да победим Малта. Не защото играем с Малта. С който и отбор да бяхме играли, пак щях да обещая, защото няма как в момента да не мислиш за победа, да не мислиш позитивно”, заяви пред "Дарик" Божинов.

„На статистика Малта изглежда аутсайдер, но мисля, че вече няма аутсайдери в никоя група. Ако си направиш мача лесен, ще ти бъде лесен! Ако си го направиш труден, ще ти бъде труден. Според мен това ще бъде един от най-трудните ни мачове в групата. Убеден съм и 100 % сигурен съм в това. Ако изпълним това, което иска треньора от нас, това което тренираме, мисля че няма да имаме никакви проблеми”, добави Валери, пишат от bsport.bg.

„Малта е доста странен отбор. Във всеки един момент може да те изненада. Ето защо трябва да бъдем много мотивирани и концентрирани. Трябва да излезем все едно играем с Дания, Италия или Чехия”, каза още националът.

„Тук сме за да победим и в двата мача - с Малта и с Дания. Любо Пенев го каза преди няколко дни – искам 6 точки от вас. Ние искаме да го зарадвеме и мисля, че е изпълнимо”, сподели Божинов.

„За мен беше изключително важно тези 6 месеца да играя някъде. Без значение, че тимът ми се бори да не изпадне от втора дивизия. Още през лятото Любо Пенев ми каза, че ми трябва отбор, в който да играя, а не отбор, който е име в Европа. Важното за мен е да играя и да развивам качествата. Като играеш може и да си отвориш вратите за в бъдеще”, завърши нападателят на Виченца.