''Бащата на Ивайла и Божидара е доктор само по титла. Никога не е работил като такъв. Но ако трябва да сме честни, този човек е чисто луд.'' Това заяви пред Tв7 братът на сестрите – Антоний по повод разразилата се война между двете близначки и баща им д-р Божидар Бакалов.

От няколко седмици и двете страни сипят обвинения в медиите, но сега за първи път проговаря и брат им.

„Веднъж домъкна вкъщи една ръка на мъртвец, измъкната от формалина. За да си прави дисекциите вкъщи“, върна лентата назад братът на Ивайла и Божидара.

Той потвърди, че баща им е бил изключително суров в отношенията си към тях.

*Антоний

„Той реши да преодолее страха на Ивайла от високото и я провеси през прозореца. Малко като Майкъл Джексън. Събуждал ни е посред нощ и ни пускаше студен душ. Караше ни да вървим 17 км пеша, ако случайно не запомним последователността на спирките“, припомни си Антоний, пише pik.bg.

„След 83-84 г. никой не го е виждал до 2000 г. В края на 80-те той беше асистент на д-р Чирков за съвсем кратко време, за някакви си месеци. Но това не може да се сметне за трудов стаж. После разбрахме, че е заминал за САЩ. 10 години той е бил в Америка, както и в затвора“, разказа още братът на Ивайла.

„Кръщелното име на Ивайла е Людмила. Тя и Божидара са родени на 16 юли. А Людмила Живкова почина на 21 юли. Търсел връзки под дърво и камък да се разчуе из висшия ешелон на БКП, че има близначки, едната от които е кръстена на вече покойната дъщеря на Първия. Търсеше всякакви начини да изкара дивиденти от всичко“, разказа Антоний.

*Божидар Бакалов