''Николета Лозанова може би е идиотка и ще я вкарам в съда'', изригна писателят Любомир Милчев, по-известен като Денди.

Поводът - той стана поредната жертва на плеймейтката и нейното предаване "Поверително от NL". Както вече писахме, бохемът бил заснет на излизане от ревюто на Жени Живкова в "Резиденшъл клуб" в столицата и проследен от оператор по посока на дома му.

Пътьом Денди срещнал девойка, която разхождала малко кученце, което писателят гушнал и понечил да целуне, но четириногото впило зъбки в носа му, а оттам потекла кръв.

"Оставих аз кученцето на земята и си казах: "Еми кой ти е крив?" И тръгнах към къщи, като се спрях при охраната на един хотел, които ми дадоха салфетка да се изчистя", спомня си Милчев.

"Междувременно при монтажа на кадрите глас зад кадър внушаваше на зрителите, че съм бит, пребит, едва ли не изнасилен", гневи се Денди.



Той бил проследен до дома му на столична улица, а точният му адрес бил съобщен в ефир.

"Това е подкана за обир, а внушението, че съм пребит на улицата, е подкана към хората, където ме видят, и те да ме бият. Така е! Щом ме бият без проблеми, защо някой, като ме види, да не ме поступа", обяснява писателят.

Той е категоричен, че заснемането му е позволено, но излъчването на кадри с него е абсолютно недопустимо по закон.

"За да си пуснат репортажчето с мен в гнусната телевизия, която, слава Богу, е във фалит, трябва първо да им подпиша декларация за съгласие, а аз не съм го направил", отсече Денди, пише ''България Днес''.