Скандалният участник в „Биг Брадър" и бивш любовник на певицата Соня Немска - шуменецът Денислав Минев, е арестуван и тикнат в затвор в Холандия заради разследване на мащабен канал за проститутки и побой над момичета твърдят полицейски източници.

В края на миналата седмица гръмна пикантната вест, че изживяващият се и като певец Денислав, участник в „Биг Брадър 4", е задържан в Страната на лалетата за незаконна дейност. Дори близките му приятели нямали точна яснота за причината за ареста му. Версиите, които вървяха, са две - наркотици или склоняване на млади момичета да си вдигат краката за пари.

Минев е бил арестуван в Амстердам точно преди месец в специализирана полицейска операция на холандските служби. Заедно с него, с белезници на ръцете, се озовали още трима сутеньори от Шумен. Поводът за акцията е бил жалби на момичета, че бившето гадже на певицата Соня Немска ги пребивал от бой и им взимал всички заработени пари. Според оперативни данни в Амстердам имало над 20 девойки, които се отчитали на Денислав и хората му. Приходите били сериозни и доближавали 1 млн. евро на година.

По сигурна информация постъпила във вестника, холандските ченгета са поискали помощ от българските си колеги, за бъде разплетена цялата схема на престъпниците. В началото на август тази година родни антимафиоти са атакували къщата на известния сводник в Шумен в търсене на допълнителни доказателства. За експертиза в следствието са прибрани намерени мобилни телефони и лаптоп, които са използвани от Денислав. Разпитани са били и родителите му. Те категорично са отрекли да са били наясно с далаверите на синчето им. Според запознати Денислав е бил ключов участник в местната шуменска циганска мафия, за която от години има данни, че се занимава с износ на робска плът за Европа и най-вече за Германия и Холандия.

Известният сутеньор изпълнявал ролята на така наречения „ловър бойс". Това разкри момиче, което преди година е работило като проститутка в Холандия. Профилът на „ловъра" е на известен в обществото мъж, който трябва да подлъже млади момичета по схема, с финална цел да ги изнесе в чужбина и да ги принуди да проституират. Освен че били хубави и успели мъже, „ловър бойс" обещавали всичко, за което мечтаело едно момиче - брак, семейство, хубава къща и кола. Схемаджиите пръскали пари и водели момичетата на скъпи места, за да ги убедят в силните си чувства. След като добре обработели почвата, те предлагали на момичето да отидат заедно да живеят в чужбина, а там девойките, вместо да намерят щастлив семеен живот, се оказвали на улицата или бордей, където били принудени да проституират.

*Тони Стораро

Босовете на престъпната група от Шумен са ромски барони каналджии. За никого в града не е тайна откъде са парите на брадъра. Самият Денислав Минев се опитваше да пробута версията, че богатството му се дължало на семейния му бизнес с дюнери, което обаче е смехотворно за местните. Друга публична тайна в града е, че известният и родом от там певец Тони Стораро също е бил много на „ти" с търговията с плът. Стораро е имал много близко приятелство с шефовете на Денислав, като дори и за самия певец се говори, че взимал пари от бандата срещу уреждане на танцьорки за гурбет в чужбина.

„Срещу Тони Стораро имаше оперативни данни, но бивш директор на МВР в Шумен беше забранил да ровим около него. Все пак е възможно той да е просто приятел на тези хора, без да се занимава с другите неща", коментира служител на полицията в североизточния град, пожелал анонимност.

Според неофициална информация Стораро е бил разпитван преди две седмици от полицията за участието си в схемата на бигбрадъра. Ако Денислав Минев бъде осъден за трафик на жени и склоняване към проституция в Холандия, може да получи присъда до 5 години затвор.

*Денислав и Соня Немска

Новината за ареста на Денислав изненада силно бившата му приятелка Соня Немска. Тя научила от медиите, че някогашното й гадже е задържано. „Нищо не знам по случая. Приключила съм отношенията си с Денислав преди година и половина. Имах опустошителна връзка с него, която ме изхаби емоционално и морално. Съжалявам, че позволих на човек като него да нахълта в живота ми, вместо да видя очевидните сигнали, че той просто не е стока. Знам, че пътуваше в чужбина, но не съм наясно със схемите и бизнеса му. Пънеше се да става певец, а е видно и за глухите, че няма никакви данни. Възможно е да се е подвел и поблазнил по лесните пари. Жалко за него - той си е избрал път в живота, който няма да го доведе до светъл изход", коментира изпълнителката. Тя изрично помоли името й занапред да не се свързва „с този господин".

Шуменската банда е действала в коалиция с заедно с мощната организация на колегата им от Пловдив Кирил Рашков-Цар Киро, който ръководи и до ден днешен канали за проституция в цяла Европа, пише „Всеки ден".

*Денислав

Според справка в бившата ГДБОП четири са големите цигански фамилии в България, които контролират трафика на жени за сексуални робини в чужбина. Според разследващите ромските кланове, които се занимават с такава дейност, са Гольовите и Кондовците от Кюстендил, Янковите от Левски, фамилията на сочения за поръчител на убийства - Любо Илиев -Къдравия от Костинброд, както и фамилията на ромския лидер Кирил Рашков - Цар Киро. Ченгета разкриха, че между циганските кланове никога не е имало разбирателство и се топели един друг в службите.

Много е вероятно сегашният удар срещу шуменците, които са подкрепяни от Цар Киро, да е реализиран след сигнал от негови преки конкуренти. Освен бизнеса с проституцията, дрогата също била в основата на конфликти между ромските барони. Любо Къдравия бе задържан през 2009 г. по подозрение, че оглавява канал за износ на проститутки в Италия. В тази си дейност Къдравия бил подпомаган и от пловдивския барон Цар Киро. Според показанията на някои от жените, които били принуждавани да проституират, освен да продават телата си, те се занимавали и с джебчийство, а ромските барони печелели милиони. Затова и си навлекли гнева на друга циганска фамилия - Янковите от Левски, твърдят разследващите. Янковите се занимават също така с лихварство и телефонни измами.