Екстравагантната Деси Тенекеджиева влиза в ролята на Людмила Живкова в бъдещ филм, който самата тя ще продуцира.

Актрисата продуцент, която напоследък живее повече в Лондон, ще се върне в България за проекта, по който ще работи основно през пролетта. „Като продуцент обичам не само сигурността, но и да експериментирам.

Като актриса обожавам предизвикателствата. А като отявлена антикомунистка ще ми бъде повече от любопитно да вляза в образа на тази изключителна жена с различна от моята политическа идеология“, написа Деси в своя профил във Фейсбук.

Тя определя дъщерята на бившия Първи и някогашна министърка на културата като жена, родена в неподходящо за нея историческо време, но претърпяла пълна духовна трансформация.

За първите проби в кожата на Людмила актрисата благодари на оператора Жоро Марков, сценографа Тита Димова и гримьора Светлана Якова, които леко я състарили.

Повечето от коментарите към новината са възторжени заради постигнатата прилика, а режисьорът Максим Генчев отбелязва, че само той би могъл да направи този филм, защото познавал Живкова лично. Кой ще снима лентата обаче Деси засега пази в тайна.