Цели три дни Деян Донков пи и се весели за раждането на сина си Христо от красивата му половинка Радина Кърджилова. Докато майката се радваше на бебето в болницата, таткото обяви напоително тържество в негова чест. Запоят започна с раждането на детето в четвъртък, последва кратка пауза за представление в петък вечер, после второ избухване, а изтрезняването настъпи чак в неделя.

Малкият Христо дойде на бял свят в четвъртък по обяд. Точно в този момент таткото трескаво се готвеше за дебюта си като режисьор със спектакъла „В очакване на Годо" в софийския театър „Азарян". Първото му представление беше същата вечер, а Деян, освен като режисьор, се изяви и като изпълнител на главната роля. Заради този важен момент той не си позволи да сложи и капка в уста. Всички, които присъстваха на представлението, забелязаха, че е в перфектна кондиция и дори го похвалиха за професионализма да не покаже с нищо емоцията от раждането на детето си.

Това обаче продължи само до 11 часа вечерта. „Всеки ден" видя как актьорът излезе от театъра и се здрависа с приятелите си, които го очакваха, за да го поздравят. В групата беше и тъстът му - бащата на Радина Кърджилова Христо, чието име носи бебето. Той беше почетен зрител на постановката и я гледаше от централно място в залата. Там беше и майката на първия син на Донков - Анастасия Ингилизова, която цяла вечер прави компания на таткото на Радина.

*Деян и Радина със сина на Деян от Анастасия Ингилизова

След като всички се поздравиха за наследника, отпрашиха да празнуват. Това беше стартът на тридневен период, който сигурно ще бъде записан в биографията на Деян като „голямото пиене за раждането на Христо".

Чак до следобеда на следващия ден Донков не се прибра в дома си, твърдят източници на „Всеки ден". Не се знае къде е спал и какво е правил актьорът, но към 4 часа се отбил за малко в дома си, сменил си ризата от вечерта с тениска и отново излязъл.

Папараци на „Всеки ден" щракнаха Деян, когато около 4 часа следобед в петък купи алкохол от павилион в близост до Народния театър. Там в 7 часа вечерта щастливият татко имаше представление на „Вишнева градина". Веднага след финала е започнал луд купон с много пиене, който е продължил цяла нощ. След това Донков продължил празника с други приятели и колеги, като оставил колата си пред Народния театър, очевидно защото не е бил в състояния да я кара. Хора на „Всеки ден" издадоха, че си я е взел чак в неделя. „Явно тогава се е съвзел", смятат тя. Това прави общо 3 дни пиене в чест на невръстния наследник на Донков и Радина.

*Снимка: Всеки ден

Източник: Всеки ден, Заглавна снимка: Булфото