Дженифър Лорънс и филмът с нейно участие "Наръчник на оптимиста" спечелиха най-много награди ''Изборът на критиката'' на 18-та церемония, състояла се снощи.

Звездата, която беше номинирана и за Оскар за ролята си в лентата по-рано вчера, получи отличието за най-добра актриса в комедия, а екранният й партньор Брадли Купър отнесе същата награда в мъжката категория. Лентата беше определена за най-добра комедия на церемонията в Санта Моника, щата Калифорния.

Актьорите във филма също бяха удостоени с наградата за най-добър актьорски състав, а Лорънс прибави още едно отличие на сметката си с наградата за най-добра актриса в екшън за "Игри на глада". Филмът на Бен Афлек "Арго" също беше сред големите победители. Драмата получи наградата за най-добър филм, а Афлек беше определен за най-добър режисьор само няколко часа след като сензационно беше пренебрегнат в номинациите за Оскар в същата категория.

Джесика Частейн едва сдържа сълзите си, приемайки наградата за най-добра актриса за ролята си в "30 секунди след полунощ", а Даниел Дей-Люис беше аплодиран на крака след като излезе да получи наградата си за най-добър актьор за "Линкълн".

Даниел Крейг получи наградата за най-добър актьор в екшън за ролята си на Джеймс Бонд в "007: Координати Скайфол". Заглавната песен към филма на Адел, която по-рано вчера беше номинирана за Оскар, получи наградата за най-добра песен.

За най-добра поддържаща актриса беше определена Ан Хатауей за ролята си на проститутката Фантин в мюзикъла "Клетниците", а Филип Сиймор Хофман отнесе наградата за най-добър поддържащ актьор за участието си в "Учителят".

Куаванжаней Уолис получи наградата за най-добър млад актьор или актриса за ролята си в "Зверовете от дивия Юг". 9-годишното момиче, които стана най-малкото дете, номинирано за Оскар за най-добра актриса в цялата история на церемонията, разсмя публиката като прочете благодарствената си реч от iPhone-а си, пише БГНЕС.

Снимки: Getty Images/ Guliver