Джоан Роулинг разкри, че е започнала работа нова книга за деца, първата си след култовата магьосническа поредица за Хари Потър.

В първото си голямо интервю от години пред радио 2 на Би Би Си авторката сподели, че се страхува, че ще умре преди всичките й истории да бъдат публикувани.

„Понякога наистина се страхувам, че ще умра преди всичко, което съм писала види бял свят. Това е кризата на средната възраст. Мисля си и че ще напусна тази земя, преди да съм написала всичко, което искам и имам в главата си”, каза Роулинг, която подлуди малки и големи с най-известния детски роман „Хари Потър”, заобичан и от милиони родители по света.

„Да, имам планове за още романи. Да, говоря в множествено число”, каза тя в отговор на въпрос да чакаме ли още хитови заглавия от нея.

Авторката обаче не се осмели да говори за конкретни дати. Тя разкри само, че има идея за нова детска книга, която вече е започнал да пише, но допълни, че в главата си има и още истории за възрастни.

Роулинг сподели още, че не се ограничава с броя на продължения на някоя книга. „Нямам крайна точка”, каза Роулинг, която работи под псевдонима Робърт Гълбрайт, пише БГНЕС.