Джони Деп ще привлече основателя на компаниите SpaceX и Tesla Илон Мъск като свидетел по делото срещу бившата му съпруга Амбър Хърд, съобщи Deadline. Адвокатите на звездата от „Карибски пирати“ искат бизнесменът да присъства на съдебните заседания и очакват той подробно да разкаже за своите отношения с Хърд. Според изданието милиардерът вече бил получил призовка.

Деп има намерение да привлече Мъск по делото за клевета, по което се съдят с Хърд, защото по-рано магнатът е имал връзка с нея. Създателят на Tesla твърдеше, че е започнал да се среща с актрисата след развода й. Защитниците на холивудския ас обаче обвиняват Амбър в изневяра, като заявяват, че тя е имала извънбрачни връзки с Мъск и с актьора Джеймс Франко, още докато е била под венчило с Джони Деп.

Джони Деп и Амбър Хърд се ожениха през февруари 2015-а, но само след година бракът им се разпадна. Актьорът подаде иск за 50 милиона долара срещу бившата си заради статия във Washington Post, в която тя се определя като жертва на домашно насилие. Деп нарече твърденията й клевета. През ноември миналата година той изгуби дело срещу таблоида The Sun за материал, в който бе провъзгласен за бияч на съпруги, но възнамерява да обжалва.