"Романът с женен мъж невероятно качва адреналина", спомня си нетолкова отдавна Деми в едно свое интервю.

С тази носталгия поглежда към времето, когато е едва на 18 и преживява първата си победа.

Деметрия Гейнс, момиче от трудно семейство (таткото изчезва с парите, майката се пропива, вторият й баща се самоубива) и неособено успешен модел на еротични списания, успява да разведе известния музикант Фреди Мур.

И ето че след тридесет години и три сватби Деми се оказа от другата страна на барикадата - тази, която се защитава трудно. Защото възрастта преминава на страната на врага - Деми е на 48, докато съпругът и Ащън - едва на 33.

В историята на киноматографа Деми Мур има особено място - подобна катастрофа в кариерата киното не познава преди нея.

Със старанията на втория си известен мъж - Брус Уилис, Деми получава главната роля в "Призрак" (1990 г.), където си партнира с Патрик Суейзи.

Филмът е хит, а Деми веднага се сдобива със звезден статус. Следват "Неприлично предложение" (1993), "Разобличаване (1994), "Добри момчета" (1995), които имат голям успех. Мур успява да стане най-добре платената актриса в Холивуд, но през 1996 г. идва катастрофата "Стриптийз".

Касовите приходи се оказват по-малко и от нейния хонорар и Деми е зачеркната от списъците на продуцентите за главни роли.

Сериозна следа Деми оставя и в историята на пиара
Първото й раждане през 1988 г. снимат трима оператори - Брус Уилис с възторг показва "филма" по партита.

През 1991 г. преди второто си раждане Деми хвърля в шок всички, като се снима за корицата на модно списание с корем и гола. Днес се смята едва ли не за проява на лош вкус, ако някоя бременна звезда не направи подобна фотосесия.

Нищо чудно, че "голямата любов" между Деми и Ащън, когато е фиксирана от медиите през 2003 г., е наречена в пресата "сделка".

С други думи, Деми просто иска да привлече към себе си интерес, а младият Ащън Кътчър има нужда от "име" до себе си. Сделка или не, Ащън печели повече. Получава главни роли във високобюджетни комедии, собствено хумористично шоу, ресторант, а тази година смени и Чарли Шийн в най-популярния комедиен сериал "Двама мъже и половина".

През септември обаче късметът му се пропука и се появи цинизмът. Съпругата Деми отива в командировка, а съпругът иска да разпусне - банално, пише в. "Стандарт".

Това е разбираемо, но защо му трябва да води от бара непозната девойка, като същевременно оглася околностите с викове, че има годишнина от сватбата, която трябва да се отбележи достойно?

Явно и известните хора изпитват потребност да причиняват най-силна болка на тези, на които са най-задължени.