Елеонора Манчева е особено популярна сред феновете на футбола заради своя съпруг - футболиста Владимир Манчев. Когато тя се появи на трибуните, всички погледи се отправят към нея, а не към игрището.

Нора познава и обича този спорт. Неслучайно тя се прояви като компетентен коментатор на световното по футбол в ЮАР. Прогнозите й за всички мачове на страниците на в. "Стандарт" попаднаха в десетката.

- Като дете занимавала ли сте се с някакъв спорт?

- С никакъв спорт не съм се занимавала. От няколко месеца играя тенис на корт, макар че не съм постоянна. Покрай тениса на корт започнаха да ме канят на турнири по плажен тенис. Този спорт е популярен по света от 15 г., но у нас тепърва прохожда. Много е забавно. Два пъти съм участвала на плажен тенис, предстои ми трети турнир. Това е единственото ми спортуване. На фитнес не ходя. Фигурата ми е природна даденост, благодаря за което.

- Кой ви запали за тениса и кой е вашият учител?

- Споделих с мои приятели, че искам да играя тенис и те ме насочиха към кортовете на Славия. Казаха ми, че там ще се чувствам добре и наистина е така. Кръгът от хора, сред които играя, е изключително приятен и за мене е удоволствие да отида там в свободното си време. Моят тенис учител се казва Анатоли.

- Покрай вашия съпруг Владо Манчев опитвала ли сте поне да ритнете топката?

- Разбира се, че съм опитвала. Справям се много добре. Парадоксално за човек, който не се е занимавал със спорт. Каквото и да почна, го правя максимално добре - било тенис или футбол. Ходила съм на някои от тренировките на Владо, на които сме си подавали топката. Опитвала съм да играя и на 21, но съм стигала до 7-8 пъти без топката да падне на тревата. Това си е страхотно постижение за мене.

- Обичате ли да гледате футбол?

- Интересувам се от футбол и ми доставя удоволствие да гледам играта, а после да анализирам мача. Познавам достатъчно футболисти и много първенства. Затова, месец преди да стартира световното в ЮАР, предрекох, че Испания ще стане шампион и наистина познах. Опирах се на това, че испанците имаха много силно първенство този сезон.

- Имате ли спорове с Владимир Манчев, който също се проявява като умел футболен коментатор?

- Не спорим. Ние сме единомишленици. Вкъщи не говорим много за футбол. Имаме различия само в любимите си отбори и покрай това възникват някои противоречия. Моят отбор е Реал Мадрид, а неговият - Барселона.

- Сигурно у вас е страшно, когато има мач Реал - Барселона?

- Не, разбира се. Докато живеехме в Испания, имах възможността да гледам тези мачове на живо на стадиона. Невероятно изживяване е. Пожелавам го на всички. Можах да се запозная с повечето от футболистите, доста известни имена. Тези срещи са нещо незабравимо за мен. Имам чудесни впечатления от Зинедин Зидан. Възхитена съм първо от това, че беше много добър футболист. Но забелязах, че има и много благородна душа. Зидан е мил, любезен, отговорен и заинтересован от хората, които го заобикалят. Запознах се лично с него на благотворителния мач "Роналдо и приятели", в който звездният отбор на Роналдо игра срещу също толкова звездния отбор на Зидан. Направи ми наистина голямо впечатление загрижеността, която прояви Зидан към нас, неговите гости. Той беше основна фигура в организацията и постоянно питаше съпруга ми дали имам нужда от нещо. Това прави огромно впечатление, защото повечето футболни звезди са изключително затворени хора и не допускат всеки до себе си.

- Кой е любимият ви треньор?

- Никога не съм се замисляла над този въпрос, но първо се сещам за сър Алекс Фъргюсън. Той е емблематична фигура във футбола, направил е много, има голям авторитет.

- Какви са надеждите ви за Реал Мадрид от новия сезон, когато начело вече ще е Жозе Моуриньо?

- И Моуриньо се е доказал като изключително добър треньор. Има смелостта на смени отбора, за да добави още успехи към всичко онова, което е постигнал до момента. И в Реал ще покаже на какво е способен. Не се съмнявам в неговите качества и се радвам, че ще води любимия ми отбор.

- С какво се занимава сега Мисис Вселена 2007?

- Много интересни неща има около мен. Сблъсквала съм се хиляди пъти със завистта и злобата на хората. Затова предпочитам да не говоря за бъдещите си проекти. В момента участвам в благотворителни прояви заедно с всички носителки на титлата "Мисис България" досега. Набираме средства за два дома за деца в неравностойно положение - единият е "Иван Рилски" в квартал "Лозенец", а другият в Широка Лъка. Допитваме се до тях от какво имат нужда и им го осигуряваме. Организацията "Мисис България" се грижи за тези деца от години, и то не с цел показност. Някои смятат, че искаме да си правим реклама. Затова и спряхме да афишираме в медиите всичките си благотворителни прояви.

- Красотата отваря ли врати?

- Аз лично не съм разчитала само на красотата си. Един човек трябва да има и вътрешния потенциал да постига целите си и да знае към какво се стреми. Не трябва да се колебае, не трябва да се лута, защото това по-скоро би затворило вратите пред такъв човек. Винаги съм разчитала на своята амбициозност и решителност. Красотата не е водещото. Разбира се, хубаво е да я имаш, но да я използваш по правилния начин. Виждаме, че много красиви момичета не успяват в живота си. Което значи, че красотата не е всичко.

- Имате ли свои малки женски тайни, благодарение на които изглеждате блестящо?

- Моята тайна за красота е доброто настроение. Независимо какво ми се случва, не спирам да се усмихвам. И това прави впечатление на всички. Питали са ме нямам ли проблеми, че постоянно съм весела. Да, всеки има трудности, но по никакъв начин не показвам това и успявам да се контролирам. Затова излъчвам позитивизъм, който зарежда хората около мене и на тях им е приятна моята компания.

- Как отпразнувахте вашия 30-и рожден ден?

- Исках да е нещо по-специално. Получи се рожден ден, който ще помня цял живот. Може би най-големият подарък за мен бяха хората, които дойдоха да ме уважат и да празнуваме заедно. Всички те държат на мен, обичат ме. Какъв по-хубав подарък от това, въпреки че получих много подаръци, даже диамант. Но по-важно беше присъствието на моите приятели.

- Обичате ли лукса? Все пак водехте предаване "Клуб Лукс" по ТВ2.

- Продуцентите търсеха водещ, който не само да излъчва лукс, но и да бъде потребител на луксозни неща. Това беше причината да се спрат на мен. Харесвам лукса, но в умерени граници. Човек не трябва да залита в крайности. Аз съм здраво стъпила на земята, изключително добронамерена и пряма. За мен е по-важно да притежавам вътрешна красота, която да излъчвам и да зареждам с нея хората около себе си.