Единственият фестивал, който ще съчетае рок и денс музика набира все по-голяма скорост. След като организаторите на обявиха участието на банди от категорията на Hurts, 30 seconds to Mars, Dog Eat Dog, Delinquent Habits, Stereo MCs и още много други, сега фестивалът излиза с още по-привлекателно предложение.

На 10 март стартира конкурс за група или изпълнител, който ще може да вземе участие на първото издание на най-новия музикален фестивал в България Elevation Music Festival през юни в Разлог. Това е първия по рода си открит конкурс за участие на групи в толкова мащабно събитие. Той се провежда съвместно между Radio Café Team и Elevation Music Festival. Целта на конкурса е да даде възможност на една непопулярна българска група или изпълнител да представи музиката си на една сцена с имена, като 30 Seconds to Mars, Hurts, Stereo Mc's, Dog Eat Dog, Parov Stelar и др

Според условията участие могат да вземат изпълнители или групи, които до момента не са се изявявали на големи сцени в рамките на събития организирани в България. Кандидатстващите трябва да имат минимум 10 авторски песни. Желаещите да участват могат да изпратят не повече от две свои песни или видеоклипове, както и кратка биография и снимки на имейл адрес radiocafeteam@elevation.bg или на адрес: София, бул. България 2, Radio Café. Заявки за участие могат да се изпращат до 15 април

Измежду всички, желаещи да участват, организаторите на фестивала ще изберат 10 имена. Кое от тях ще вземе участие по време на уникалното събитие, ще решат членовете на останалите български банди, които ще се качат на сцените на Elevation Music Festival. Това ще стане по време на специално събитие, в което групите ще дадат своите гласове за кандидатите. При равен брой гласове участникът ще бъде изтеглен на случаен принцип, чрез жребии.Избраната група или изпълнител ще има възможност да представи своя авторска музика в рамките на 40 минутен сет.

На 16 март, сряда, от 11.00 часа на специална пресконференция в Radio Café ще станат ясни имената на българските групи и изпълнителите, които ще са част от програмата на Elevation Music Festival.