Емилия сподели, че работата по фолклорния албум й е отнела доста време, не толкова заради селекцията на песните, колкото в търсене на извора на всяка една от избраните мелодии.

"Подготвям фолклорния албум от доста време. Беше ми много трудно да подбера песните за него. Имахме затруднения с правата им и установяването дали са народни или са авторски. Беше наистина трудно, но сега вече съм готова. Песните са записани, остава само да заснема фотосесията и в крайна сметка една хубава обложка - българска, да е нещо с българския трибагреник и наистина да има някакво послание" - разказа певицата в "Шоуто на Слави".

Гласовитата изпълнителка е подбрала песни от различни фолклорни области, сред които има както познати на аудиторията, така и не толкова популярни и записвани.

"Ще има и тракийски - откъдето съм аз и мисля, че най-добре изпълнявам тракийската народна песен. Включила съм бавни, безмензурни песни, които са ми от най-любимите" - подчерта тя.

Емилия очаква тази есен диска с български народни песни в нейно изпълнение да е факт. "Мисля, че до един-два месеца ще бъдем готови и албумът ще бъде на пазара" - поясни фолк звездата.