Рапърът Еминем демонстрира колко горд е от себе си, отбелязвайки един по-нетипичен празник - 10 години, откакто е "чист" от наркотиците.

За да се похвали звездата публикува в Instagram снимка на специалната монета, която е получил по повод годишнината си. На златния диск е изобразено римското число "Х" в кръг, който пък се намира в триъгълник, а на стените на триъгълника са изписани думите "единствено", "служба" и "възстановяване". Около външната част на диска пък е гравирана фразата "Бъди верен на самия себе си" - цитат от Полоний от "Хамлет" на Шекспир.

"Вчера отпразнувах моите 10 години", поясни Еминем под снимката в социалната мрежа. През годините рапърът не веднъж е създавал песни, разкриващи зависимостта му към медикаменти като викодин, валиум и амбиен. По-голяма част от многогодишните му фенове вероятно си спомнят и как през 2007 година той се размина замалко със смъртта, след като погълна голямо количество метадон, равен на четири пакетчета хероин. "Гълтах хапчета навсякъде, където можех. Просто вземах всичко, което ми се даваше", призна той 4 години по-късно през в. "Ню Йорк Таймс" след дълъг престой в рехабилитация.

 

Celebrated my 10 years yesterday.

A post shared by Marshall Mathers (@eminem) on