Тази седмица специален гост в “Автограф” е певицата, която винаги е била за пример как се поддържа здрав дух в здраво тяло – Есил Дюран.

От години тя споделя, че се опитва да води здравословен начин на живот. От време на време е на много строг режим, но понякога си дава почивка от тази стриктност и се оставя на течението и на изкушенията, които ни дебнат от всякъде. Щастлива е, че най-накрая зимата си отиде и вече настъпи топлото време.

“Пролетта и лятото ми действат много ободряващо, това са моите сезони. През зимата съм тъжна, не съм толкова вдъхновена или трудно се вдъхновявам. Докато през пролетта всичко се нарежда от самосебе си. Мога да правя сто неща едновременно и не се уморявам. Слънцето някак ме зарежда и любовта ми като че ли се умножава. Имам желание да пробвам много неща, да експериментирам, да се срещам с повече хора, да се включвам в различни проекти, ставам по-социална”, казва изпълнителката.

В “Автограф” Есил споделя емоции и впечатления от участието си наскоро в най-големия моден форум “Златната игла”, където се представи за втори път редом с водещи български дизайнери. За първото си участие казва, че се е включила много изненадващо и някак всичко е минало насън.



“Този път трудно взех решението, вече осъзнавайки какъв голям форум е това, колко е отговорно, какви специалисти в областта на модата има. Аз обичам всичко да е пепфектно, доколкото е възможно и ми беше малко по-стресирано. Но добре се получи всичко, доволна съм. Имаше добър отзвук, коментарите бяха прекрасни. Отново усетих ревнивите погледи на по-големите дизайнери, които се занимават с мода от дълги години, което е хубаво. Аз се чувствах някак окрилена”.

Есил Дюран казва, че цялата колекция, която е показала, е предназначена за тазгодишните абитуриентки. Радва се, че все повече момичета се ориентират към нейните по-изчистени модели.



“Забелязвам, че момичетата, които идват при нас, проявяват все повече вкус и стил. Няма я вече прекалената помпозност и претруфеност. Е, винаги може да се намери и кич между тях, то е ясно, че по тези абитуриентски балове можем да видим всичко, защото нещата са шарени и различни. Но по-скоро момичетата събират вече много информация. Те четат, разглеждат и знаят как да се обличат”, споделя наблюденията си Есил Дюран пред водещата Галя Димитрова.

Относно певческата си кариера Есил издава, че скоро ще ни зарадва с дует с Евгени Минчев. Двамата имат планове да направят съвместна песен някъде повече от десет години, но досега все не се осъществяват нещата. Сега Евгени й предлага да дадат нов живот на една от старите песни на легендарния Емил Димитров – „Има любов“, която е била изпълнявана в дует с Богдана Карадочева и е по музика на Митко Щерев.

“Емил Димитров е най-великият български артист на всички времена и това трябва да се знае от младото поколение. Неговите песни трябва да се поднасят по нов начин, защото младите хора слушат онова, което излиза днес, не се ровят в историята на българската поп музика. Като че ли не ги интересува назад какво е било. Затова ние, които вече сме на една по-мъдра възраст, трябва да припомняме на младото поколение, че има една музика, която е нашата история и това е златната музика на България” казва още Есил Дюран в “Автограф”.