Есил Дюран разкри, че се намира в един много хубав период от живота си, когато нещата врят и кипят около нея.

"Така обичам да нямам време за нищо. През всичките тези години съм свикнала да бъда в някакво бързо темпо и когато то е намалено, не се чувствам добре. Много е критично да оставам без да върша нещо, защото започвам да мисля за глупости. Но казват, че за хората на изкуството е напълно нормално да изпадат в такива състояния. Въпросът е да се научиш да преодоляваш бързо такива моменти и да обръщаш тази лоша, депресивна енергия, която те потиска, в положителна, творческа, вдъхновяваща" - казва певицата в "Авттограф" по Планета ТВ.

Есил продължава да се занимава с мода и вече е готова с новата си колекция, която след няколко дни ще бъде представена на откриването на новия шоурум на певицата. За снимките на моделите този път тя се е доверила на фотографа Костадин Кръстев – Коко, с когото работи за първи път.

В новата си колекция певицата набляга на цветните дрехи, защото е установила, че жените, които харесват тъмните цветове като нея, са значително по-малко от тези, които искат да носят цветове, да блестят и да бъдат забелязани. Според нея българката е най-красивата жена, която е призната от всички чужденци, посетили страната ни.

"Българката е много стилна жена. Тя обаче е свикнала да се облича така, че да привлича бързо мъжкото внимание, което със всяка изминала година глези българския мъж. Трябва да има някакво възпитаване на добър вкус и това трябва да дойде от жената. Тя трябва да бъде по-загадъчна, по-мистична. Така ми се иска на мен" - не крие звездата.

Броени дни преди церемонията по връчването на Годишните музикални награди на телевизия "Планета", Есил Дюран прави прогнози за победителите в най-оспорваните номинации. Също така коментира и факта, че за втора поредна година няма надпревара в категорията "Дебют".

"Мисля, че се пренаситихме малко и преядохме с нови имена. Българите намаляваме и на фона на това, и на условията, в които живеем, продукцията беше в повече. Младите хора, които започнаха да правят кариера в този бранш, като че ли по едно време пренаситиха пространството. Затова има логика да се поспре, за да се налагат останалите, а и да има по-сериозно отсяване. Защото попфолкът стана твърде скъпо удоволствие" - споделя Есил Дюран, пише signal.bg.