Петзвездно преживяване на брега на Егейско море вдъхновява Есил Дюран да мобилизира 20 души екип за снимките на видеото към новия си сингъл „За теб не струвам“. Тюркоазеният воден пъзел и дискретния лукс на хотел в Бодрум карат певицата да го маркира като локация за свой проект още преди да има идея за песен. В основата на танцувалното парче са ориенталските бийтове на албанския DJ Клаптоманик, който Есил Дюран открива в Instagram. “В „За теб не струвам“ има обръщане на творческия процес – седмица преди да снимам клипа нямах готов аранжимент и се движех пред камерата в ритъм, който звучеше само в главата ми. Признавам си, че отстрани изглеждаше доста налудничаво, но се забавлявахме!“, споделя с усмивка звездата.



Опитът в дългогодишната й кариера й показва, че колкото по-трудна и предизивкателна е реализацията на една песен, толкова по-голям е хитовият й потенциал. „След серия перипетии се наложи аз да си напиша текста – нещо, което не ми се беше случвало от 5 години. Любопитен е фактът, че той не е базиран на някоя злополучна любовна история. Гледах новините с празен лист в ръка, говореха за природно бедствие и фразата „Причината за пожара“ отключи всичко. Аранжиментът във вида, в който кара хората сега да танцуват, е дело на Борис Павлов.“, споделя Есил Дюран. Снимките на „За теб не струвам“ са белязани от недоразумения като изпуснат самолет и почти фатални грешки в комуникацията между българския и турския екип. Това не сваля градуса на настроението и шеметния сексапил, който изпълнителката показва в 4 бутикови костюма, проектирани от нея специално за видеото.

„Модата за мен е вторият основен герой в един клип. Ефектните линии в дизайнерските костюми подчертават силата на текста и музиката и гъделичкат въображението на ниво, в което човек веднага се припознава.“, коментира Есил Дюран, която от години развива успешно своя модна линия и е носител на престижната награда „Златна игла“.