Певецът Любо Киров, който претърпя тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия", се е движил с доста над разрешената скорост, призна самият той.

Джипът му е хвърчал със 190 километра.

Действията на певеца не са били адекватни. Той не е преценил атмосферните условия и поройния дъжд, който се е изливал, и е продължил да кара твърде бързо. При инцидента колата на звездата поднесла в локва, след което се ударила в мантинелата, пише ''Всеки ден''.

От снимки, които показа Киров, ясно си личи, че целият автомобил е на хармоника, а като по чудо запазена е единствено шофьорската врата. Джипът се е въртял като перка и е скъсал мантинелата в продължение на 20 метра.

Любопитното е, че музикантите от рок групата БТР са подминали смачканото БМВ X5 на колегата си минути след катастрофата на магистралата. Изпълнителите на „Цвете от Луната" са пътували за Бургас за концерт. В последните минути преди Наско и компания да излязат на сцената, с ожулени ръце се появил и Любо, който с уплашен поглед им споделил какво е преживял.

Рокаджиите чак тогава се сетили и му казали, че са видели смачканото му до неузнаваемост возило на пътя, но не са разпознали, че е неговото и затова не са спрели. Спасеният като по чудо Любо се зарича всяка година да прави курбан на тази дата. Тези дни той ще събере приятели, за да почерпи за оцеляването си.