"Не се мъчи да замазваш гафа, смей му се", казал тв журналистът Крум Савов на жена си Мая преди тв дебюта й по Нова.

Чаровната фармацевтка е новата "отчаяна съпруга" в "Станция Нова" на мястото на Даниела, екссъпругата на Андрей. "Хората не обичат да гледат съвършени същества, а такива, които също бъркат. Бъди си ти", категоричен бил дългогодишният водещ.
Две седмици преди да се завъртят в новия сезон на шоуто, Вихра и Мая са имали няколко неформални срещи. На кафе и сладки те тествали пасват ли си характерите им. Явно доста са се харесали, след като Майчето бе предпочетена пред дамите с опит Нели от "Туистър" и Евгения, бившата половинка на Николай Бареков. След това ухажване и само една репетиция в деня преди старта на предаването Мая вече блести от екрана.

Острият език Савов твърди, че не е повлиял по никакъв начин на решението на жена си да се захване с новата професия.
"Казах й, че това е изключително любопитно занимание, съвсем друга емоция. Много жени по света не биха отказали подобна възможност и тя не бива да я пропуска", разказа Крум.

Всъщност Мая няма да загърби старите си занимания. През делниците тя ще продължи да работи като фармацевт, а през уикенда ще влиза в студиото. Крум също запретва ръкави над втори проект. Освен като спортния ас на телевизия "Канал 3", той ще бъде главен редактор и на новия портал lifesport.bg.