Дългоочакваният филм за Левски, чиито снимки стартираха преди дни, отново удари на камък и е на път да претърпи пълно фиаско.

Режисьорът Максим Генчев изхвърли Димо Алексиев, който трябваше да изиграе ролята на Апостола на свободата и обяви нов кастинг за главен изпълнител, пише bgdnes.bg.

Причината за решението му е искане на дарителите за лентата, които категорично не одобрявали визията на Димо Алексиев, както и липсата на мотивираност от негова страна.

Масло в огъня наля изказване на самия Алексиев в интервю при Кеворк Кеворкян. Водещият попита непосилна ли е ролята на Апостола. Актьорът видимо не демонстрира интерес към личността на Васил Левски и не даваше смислени отговори на въпросите. Зрителите останаха с подозрението, че дори не е чел сценария.

Още на първия кастинг, за който режисьорът направи допитване по интернет, фейсбук обществото възропта срещу избора на Димо Алексиев заради липсата на външна прилика с идола на българите.

Максим Генчев аргументира решението си да повери задачата на Димо Алексиев с това, че той имал аскетичен вид и приличал на Исус Христос.