Галена сподели в "Открит микрофон", че има желание да направи свой самостоятелен концерт, но все още не се ангажира да обещае кога точно феновете могат да очакват това да се случи.

"Не мога да се ангажирам с някакви обещания. И то не е до това да обещая, колкото да съм сигурна, че на сто процента ще стане. Сигурна съм, че няма да се захвана да правя нещо, от което няма да съм доволна като краен резултат. Със сигурност дуетният албум ще има някакво представяне, което няма да бъде нещо мащабно. Тъй като се загърбиха времената, когато излизането на албумите се отбелязваше с пищни промоции, съм замислила нещо, което надявам се да се осъществи, но не мога да го кажа, докато не съм сигурна, че самата аз бих могла да се справя с тази задача" - обясни тя.

Фолк звездата, която в репертоара си има десетки хитове и подкрепата на феновете, е категорична, че за нея не е трудно да реализира свой концерт, но проблемът е в организацията и желанието ѝ да предложи на публиката нещо наистина запомнящо се.



"Не е трудно да се направи концерт или турне, но аз имам големи изисквания - не само към мен, но и към целия ми екип. Аз и сега се срещам с много хора из страната, почти всяка вечер, имам безброй участия. Искам като правя нещо такова, то да е както трябва - така, както поднесохме албума "Аз". Не искам да правя крачки назад! И не просто да се каже, че съм правила нещо, а да се запомни. Всичко с времето си" - подчерта "Фолк идолът на 2014 година".

В момента певицата работи едновременно по три нови албума - с дуети, със солови попфолк парчета и фолклорен репертоар. Във всеки един от тях наред с вече познатите песни, ще има и нови сингли.

Галена със задоволство забелязва, че в последно време попфолк бранша се нормализира по отношение на предлагането на нова продукция.

"Имаше един период, в който всеки месец бълвахме нови песни, постоянно имаше пренасищане на пазара. И от много говорене, че го има това, нещата по естествен начин се нормализираха - всеки да си прави проектите, да се пускат на три-четири месеца, за да си изживеят живота. Ние сами стигнахме до този модел на работа. Самата аз така си оценявам повече и песните, и труда, и се радвам. Нашите фенове се научиха да тръпнат в очакване. Върнаха се времената, в които с нетърпение да очаква нещо следващо - било мое, било на други колеги".