"В X Factor няма милост”, с тези думи Саня даде ясната заявка, че занапред журито в X Factor ще става все по-строго и безкомпромисно.

Първият, който предизвика противоречиви мнения у съдиите, бе Траян.

За изпълнението си на песента на Тоше Проески, той се появи на сцената с визия, напомняща изключително много на големия македонски изпълнител.

Недостатъчно убедително се представи и Атанас Ловчинов с песента си „По първи петли”.

„От момента, в който жена ти започна да ти готви пържоли, нещата започнаха да стават твърде лесни за теб“, пошегува се Заки с нескрита критичност към представянето му. Изпълнението на момчетата от 4U пък предизвика истински спор сред менторите по въпроса: Успяха ли момчетата да съчетаят артичността с убедително вокално изпълнение?”.

„Руският ви спъна”, тази забележка отправи Саня към момичетата от Sweet 16, които заложиха на добре познатата „Нас не догонят“ на TATU.

Недостатъчно добре оценено остана и изпълнението на Мирян на „Лане мойе“ на Желко Йоксимович. Макар да заслужи коментара на Любо, че е успял да покаже душата си, Заки и Саня не бяха на същото мнение.

За някои от изпълненията обаче журито не скри суперлативите си. „Сложи ме в левия си джоб” и „Ти си велик” бяха коментарите, с които Любо и Саня посрещнаха изпълнението на Славин.

Братята Иво и Пламен продължиха възхода с „Бягство“ на Авеню, изправяйки на крака Заки и Боби Иванчев. Михаела Маринова накара Любо да признае, че настръхва при нейните изпълнения.

Изцяло положителни коментари получиха и Невена и Кристина от отбора на Саня – първата за пореден път доказа, че е един от най-стабилните участници, а втората „размаза” Любо и разплака Саня с изпълнението си на „Вървят ли двама”.

Финалът внесе солидна доза хумор – виновникът бе Георги Бенчев, който представи рок, ска и реге и…фолклорен ансамбъл на фона на “U.S.A”. Облечен в народна носия, той посвети изпълнението си на Кубрат Пулев, пожелавайки му успех на предстоящия двубой с Владимир Кличко тази събота.