Гергана е родена на 30 ноември 1984 г. в Димитровград. Звездната й кариера стартира през 2003 г., когато в ефира на ТВ Планета се завърта първата ѝ песен — „Губя те бавно“, която се превръща в тотален хит.

След това излиза дебютният албум, носещ същото име, който включва 10 песни, една от които е ремикс на заглавната. Това е един от най-продаваните албуми за 2003 и 2004 след като продаде над 70 000 копия. Гергана е певицата, която открива Галин, с когото има два дуета, и му помага да стане част от музикална компания „Пайнер“.

През 2015 година станалият вече изключително популярен Галин й помага, като взима участие в песента й „Твоите думи“, която е свалена след скандал, свързан с авторството на музиката, която уж трябваше да бъде на композитора Йорданчо Василковски – Оцко. Преди дни Гергана пусна новото си парче „Огън в дъжда“.



- Новата ти песен „Огън в дъжда” е вече факт. Не закъсня ли премиерата й?
Много съм щастлива, че успях да осъществя този проект. Отне ми много време, но съм страшно доволна от резултата. Вече работя по нови песни, ще се опитам да ги реализирам възможно най-скоро. Забавянето дойде, защото имам сериозни ангажименти с моето обучение по геология, на което отделям много време и енергия.

- В клипа е заложена средновековна обстановка. Гергана ли е новият Робин Худ в попфолка?
Благодаря Ви за въпроса. Очевидно, след като ми го задавате, сме постигнали внушението, което целяхме с видеото към „Огън в дъжда”. Тази песен е много специална за мен, тя е завръщане към старата Гергана, но е и едно ново начало. Заредена съм с творческа енергия, която ще претворя в песни. Да се надяваме, че ще успея да се преборя с времето.

- Измина 2015 година. Каква беше тя за теб?
- Поучителна, учебна, различна, трудна, но и много хубава, именно заради всичко, което ми се случи точно през 2015 година.



- Съжаляваш ли днес, че не се възползва от медийния скандал около „Твоите думи”, за да се наложиш с още нови проекти?
- Не, не съжалявам. Какъв човек трябва да си, за да се възползваш от подобна ситуация? За мен е по-важно съвестта ми да е чиста и да спя спокойно. Още веднъж се извинявам на всички, които по някакъв начин са били засегнати.

- Когато подаде ръка на Галин вярваше ли, че той ще се превърне в един от топ изпълнителите на музикалната компания.
- Честно казано, да. Точно затова му помогнах. Веднага оцених специфичния му глас и хъса за работа, който има. Радвам се, че успя.

- Продължавате ли да бъдете близки с него?
- Да, чуваме се. Но не си представяйте, че се виждаме всеки ден, защото всеки има своите ангажименти.



- Предстоят наградите на телевизия „Планета”. Кои са твоите фаворити за певец и певица на 2015 година?
В нашата компания има много добри изпълнители и затова не е коректно да говоря за моите фаворити, защото всичко е субективно. Нека почитателите на нашата музика решат кои са най-достойните за най-желаните награди.

- Какви са плановете за тази година?
- Моите планове са да довърша всичко започнато по най-добрия начин и да успея да сбъдна повечето от мечтите си. На читателите Ви – бъдете здрави!

Източник: , интервю:Георги Гюзелов ,сн.Фейсбук