Младият певец Валентин Велчев стана „Певец на годината 2021“ в категория Дебют. Изпълнителят нашумял от "Пирин фолк" получи статуетката след успешната година, в която участва два пъти на фестивала в Сандански с песните „Пирински орли“ и „Благословен“ и получи наградата на журналистическото жури.

Барбито на фолка Гергана му поднесе статуетката-микрофон с думите: „За мен е голямо удоволствие да връча тази награда за
дебют на едно момче, което аз лично познавам от дълги години и се радвам, че неговата мечта се сбъдна! Това е Валентин Велчев! Вальо, пожелавам ти преди всичко да бъдеш здрав, да продължаваш да твориш и да обичаш музиката така както трябва“.

"Важно е човек да върви с високо вдигната глава. Важни са първите стъпки във всяко едно начинание. Благодарен съм затова, че съм оценен и още повече, че получих наградата от моя идол - Гергана! Благодаря от сърце и на лорд Евгени Минчев, без който нямаше да има това събитие и му пожелавам много здраве, успехи и честит рожден ден още веднъж!“, заяви след награждаването Велчев.

Гала церемонията „Певец на годината“ започна с едноминутно мълчание в памет на голямата Ваня Костова, отишла си само преди няколко седмици. Естрадните легенди Мими Иванова и Силвия Кацарова получиха награди за цялостен принос, а сред отличените бяха още Бони, Михаела Маринова, дует Експоуз, Dih Ramos. Сред гостите бяха Магърдич Халваджиян, Ники Кънчев и Нели Хаджийска.